- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.03.2016, 13:05)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au găsit ''călcâiul lui Ahile'' al cancerului
Cercetătorii de la University College London au dezvoltat o modalitate de a depista marcajele unice din interiorul unei tumori, anume antigenele tumorale, cunoscute sub numele de "călcâiul lui Ahile", fapt ce ar putea deschide noi modalităţi de tratament pentru pacienţii cu cancer, scrie Descoperă.
Urmărește
1639 afișări
Cercetătorii au găsit ''călcâiul lui Ahile'' al cancerului
Anterior, oamenii de ştiinţă au încercat să distrugă tumorile canceroase printr-o metodă similară de direcţionare a sistemului imunitar, dar aceste tratamente nu au dat rezultate.
Conform celor de la Descoperă, o parte a problemei este că celulele canceroase nu sunt identice. Într-adevăr, acestea s-au dovedit a fi extrem de diferite în urma mutaţiilor. Ele sunt în general descrise ca fiind un arbore cu o ''tulpină'' de mutaţii. Aceste mutaţii se ramifică în direcţii diferite, fapt cunoscut sub numele de eterogenitatea cancerului.
Noul studiu prezintă o modalitate de a descoperi acest "trunchi" ce modifică antigenele, acestea fiind proteinele ce se lipesc de suprafaţa celulelor canceroase.
"Acest lucru este interesant, acum putem acorda prioritate şi ţinti antigenele tumorale, care sunt prezente în fiecare celulă - Călcâiul lui Ahile al acestor tipuri de cancer, care sunt extrem de complexe. Acest lucru este cu adevărat fascinant şi duce medicina personalizată la limitele absolute, când fiecare pacient ar avea un tratament unic, personalizat", a declarat Charles Swanton, de la Institutul de Cancer UCL.
Potrivit Descoperă, există două abordări propuse în ceea ce priveşte modul în care se poate depista acest trunchi de mutaţii. Una dintre ele este de a dezvolta vaccinuri pentru fiecare pacient în parte, care vor antrena sistemul imunitar să facă faţă bolii. Al doilea este de a "pescui" celulele sistemului imunitar, care deja s-au orientat către aceste mutaţii şi de a multiplica numărul lor în laborator, fiind apoi reintroduse în corpul pacientului.
"Direcţionarea trunchiului de mutaţii are sens din mai multe puncte de vedere. Multe tipuri de cancer nu sunt stabile, continuând să evolueze. Aceste ţinte sunt dificil de ţinut sub control fiindcă sunt într-o continuă mişcare", a declarat Marco Gerlinger, de la Institutul de Cercetare a Cancerului, referindu-se la raportul final.
Stefan Symeonides, cercetător în studiul experimental al cancerului de la Universitatea din Edinburgh, consideră că proiectarea unui vaccin personalizat poate fi ideal, dar este în prezent imposibil, mai ales atunci când un pacient are nevoie de tratament imediat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Nu este vorba doar despre numărul de antigeni, contează şi cât de multe celulele canceroase sunt", a declarat Stefan Symeonides.
Rezultatele studiului lor au fost publicate în revista Science, iar cercetarea a fost finanţată de Centrul Britanic de Cercetare a Cancerului.
Citeşte şi: Cine mănâncă 3 banane primeşte 900 de dolari. Experimentul controversat al unor oameni de ştiinţă
Citeşte şi: Au fost născuţi gemenii care au taţi diferiţi. ''Acest lucru este rar pentru întreaga lume''. VIDEO
Citeşte şi: Unul dintre cele mai îndelungate mistere ale ştiinţei a fost rezolvat. Cauzele sunt cu totul altele decât s-a crezut până acum
Citeşte şi: Cancerul mamar, stopat în 11 zile printr-un nou tratament experimental care dă rezultate uimitoare
Citeşte şi: De ce mor româncele cu zile: Boala care nu doare, dar ucide 4.000 de femei în fiecare an
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Care este cel mai mare duşman al tenului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe