- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BEIJING, (24.11.2015, 17:32)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China a început procedura de testare a celui mai mare radiotelescop din lume - FOTO
China a demarat prima procedură de testare a celui mai mare radiotelescop din lume, un proiect ştiinţific ce beneficiază de un buget de 175,3 milioane de euro, a cărui construcţie a intrat în etapa finală, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
1921 afișări
China a început procedura de testare a celui mai mare radiotelescop din lume (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
Având un diametru de 500 de metri, cel mai mare radiotelescop din lume, deşi nu a fost încă inaugurat oficial, se află în etapa finală de realizare şi a făcut obiectul primelor teste.
Supranumit FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope), noul dispozitiv este construit în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, precizează The People's Daily Online.
China a avut nevoie de mai bine de cinci ani pentru a construi radiotelescopul cu cea mai mare apertură din lume, care ar putea să acopere o suprafaţă echivalentă cu aceea a 30 de terenuri de fotbal şi a cărui construcţie respectă graficul iniţial. Savanţii chinezi au instalat ultimele instrumente sâmbătă şi speră că FAST va putea fi inaugurat oficial în septembrie 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Autorităţile chineze şi inginerii din această ţară au testat o componentă-cheie din interiorul uriaşului telescop, înainte ca acesta să fie dat în folosinţă.
Pe parcursul weekendului trecut, retina telescopului a fost instalată şi testată cu succes în centrul dispozitivului.
Mecanismul respectiv are o greutate de 30.000 de kilograme şi este supendat la o înălţime de 160 de metri deasupra discului reflector, care nu a fost încă finalizat.
Potrivit The China Daily, discul reflector va colecta diverse semnale ce provin din Univers.
Diametrul telescopului - al cărui design a fost conceput în 2003 - este uriaş, măsurând 500 de metri.
O persoană obişnuită, mergând la pas, are nevoie de 40 de minute pentru a înconjura noul radiotelescop.
Discul reflector este alcătuit din peste 4.500 de panouri triunghiulare, iar panourile sale laterale au o lungime de 11 metri.
Mişcarea acestor panouri influenţează forma colectivă a antenei.
Noua antenă este capabilă să reflecte semnalele radio din Univers către un punct de localizare, situat în locul în care se află receptorul.
Potrivit cercetătorilor de la Academia de Ştiinţe din China, instalarea panourilor va fi finalizată în iunie 2016, iar întregul sistem va fi inaugurat în septembrie 2016.
După inaugurare, specialiştii se aşteaptă ca FAST, al cărui principiu de funcţionare se aseamănă cu cel pe baza căruia sunt realizate antenele TV, îşi va păstra statutul de "telescop de clasă mondială" timp de cel puţin 20-30 de ani.
Construcţia sa beneficiază de un buget de 1,2 miliarde de yeni (175,3 milioane de euro). FAST reprezintă din acest punct de vedere cel mai vast proiect astronomic realizat vreodată în China.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe