- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN FRANCISCO, (26.03.2011, 21:34)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
Copiii alergici la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente
Copiii care suferă de intoleranţă la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente cu ajutorul unei terapii combinate, ce constă în administrarea unui medicament antialergic şi o creştere graduală a expunerii la lapte, denumită senzitivizare, relatează ivillage.com.
Urmărește
181 afișări
Copiii alergici la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Aproximativ 3 milioane de copii din Statele Unite sunt alergici la un anumit aliment. Intoleranţa la produsele lactate reprezintă una dintre cele mai comune alergii alimentare întâlnite la copii, afectând circa 2,5% din totalul copiilor mai mici de trei ani.
Tratamentul bazat doar pe senzitivizare - expunerea copiilor la cantităţi mici, dar care cresc gradual, de alimente la care ei sunt alergici - are adeseori succes. Însă acesta este un proces lent care conţine în plus riscul de a provoca reacţii alergice.
Căutând metode mai rapide şi mai sigure de tratament, medicii de la Harvard Medical School şi Children's Hospital din Boston au testat pe un grup mic de copii o abordare duală - senzitivizarea dublată de administrarea de Xolair (omalizumab), un medicament care blochează acţiunea proteinei Imunoglobulina E (IgE), o substanţă sintetizată pe cale naturală în organism, care provoacă uneori reacţii alergice. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate, luni, la San Francisco, la conferinţa anuală organizată de American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.
Experţii consideră că studiul prezentat la această conferinţă ar trebui considerat ca un studiu preliminar, doarece el nu a fost încă validat de o serie de teste riguroase, clasice, care apar de regulă în publicaţiile medicale.
În cadrul acestui studiu preliminar, copii testaţi au primit mai întâi câteja injecţii cu Xolair. Pe parcursul următoarelor 10 săptămâni, ei au fost expuşi în mod gradual la cantităţi tot mai mari de lapte, continuând tratamentul cu acest medicament. Apoi administrarea de Xolair a fost întreruptă, însă desenzitivizarea - sub forma includerii în dieta zilnică a 60 de mililitri de lapte - a continuat încă opt săptămâni.
Toţi copii incluşi în acest studiu au urmat un tratament complet, iar medicamentul Xolair a acţionat ca o "pătură de protecţie", a explicat Kari Nadeau, medic la Stanford University School of Medicine, coautor al studiului.
"Fără acest tratament, circa 20% din persoanele care încep imunoterapia orală renunţă la această terapie, în parte din cauza reacţiilor alergice de intoleranţă ce apar la începutul tratamentului", a explicat Kari Nadeau.
La finalul studiului, nouă dintre cei 11 copii testaţi au putut să consume până la 325 de miligrame de produse lactate în fiecare zi fără a suferi reacţii alergice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert