- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (14.03.2013, 14:27)
- Florin Badescu
Creatură fosilă cu aspect ciudat, descoperită de biologi - FOTO
O creatură fosilă ciudată, datând din urmă cu peste 500 de milioane de ani, al cărei aspect îl evocă pe cel al unui falus, a fost descoperită în Canada, au anunţat biologii canadieni, al căror studiu a fost publicat miercuri în revista Nature.
Urmărește
1251 afișări
O ciudată creatură fosilă în formă de falus, veche de 500 de milioane de ani, descoperită în Canada
Denumită Spartobranchus tenuis, această creatură a fost descoperită într-un depozit de fosile din şisturile din Burgess, în Munţii Stâncoşi canadieni. Secţiunea de depozit în care a fost descoperită creatura este veche de peste 505 milioane de ani.
Spartobranchus tenuis face parte, potrivit cercetătorilor, din familia viermilor cunoscuţi sub numele ştiinţific de Enteropneusta, o specie care prosperă în prezent în nisipul fin din apele adânci şi în noroiul din apele puţin adânci.
Christopher Cameron, de la Universitatea din Montréal, şi colegii săi consideră că descoperirea acestei creaturi "adaugă 200 de milioane de ani registrelor fosile ale enteropneustelor, făcându-le să urce pe firul timpului până în perioada cambriană".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
"Aceşti viermi au un corp moale şi din acest motiv se întâmplă foarte rar să descoperim fosile ale lor", a explicat Christopher Cameron.
Viermii Enteropneusta fac parte din încrengătura Hemichordata (hemicordate), alături de clasa Pterobranchia.
"Este incredibil să vezi cât de mult seamănă Spartobranchus tenuis fosilizaţi cu viermii Enteropneusta din zilele noastre, cu excepţia faptului că ei formează tuburi fibroase", a declarat Christopher Cameron.
Aceşti viermi îşi petreceau cel puţin o parte din viaţă în acele tuburi, un obicei care a dispărut la viermi cu gland din zilele noastre, dar care continuă să existe la "verişorii" lor din clasa Pterobranchia.
Acele tuburi reprezintă, potrivit cercetătorilor canadieni, veriga-lipsă care face legătura dintre principalele două familii de hemicordate.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dispozitivele erotice smart sunt vulnerabile la atacuri cibernetice
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe