Cum influenţează Luna plină în realitate oamenii

O serie de teste realizate de-a lungul anilor a încercat să identifice legătura dintre Lună, în special Luna plină, şi comportamentul biologic al omului.

Urmărește
3852 afișări
Imaginea articolului Cum influenţează Luna plină în realitate oamenii

Cum influenţează Luna plină în realitate oamenii

Deşi în majoritatea cazurilor, cercetătorii nu au descoperit nicio legătură, studiile următoare dezvăluie lucrurile pozitive, negative şi micile legături dintre Lună şi om.

Luna, mareea şi omul

Potrivit Descoperă, corpul uman este alcătuit din aproximativ 75% apă, iar unii oameni consideră că un anumit tip de maree se poate produce şi în corpul uman. Luna şi Soarele se combină pentru a forma mareele din oceanele Pământului. Mareea este un fenomen care se produce la scală largă. Aceasta se produce din cauza diferenţelor efectelor gravitaţiei asupra unui anumit obiect (precum Pământul).

Efectul gravitaţiei se diminuează odată cu distanţa, însă nu dipare. Cercetătorii au calculat că ,,o mamă care îşi ţine copilul (în braţe n.r.) exercită de 12 ori mai multă forţă asupra lui decât Luna, din cauza proximităţii spaţiale''.

Efectele Lunii pline

Epilepsia: În cadrul unui studiu publicat în revista Epilepsy & Behavior, în 2004, nu s-a descoperit nicio legătură între crizele epileptice şi Luna plină. Însă unii epileptici consideră că Luna plină influenţează apariţia crizelor. Cercetătorii au afirmat că, în trecut, crizele epileptice erau puse pe seama vrăjitoriei şi a posesiunii demonice, oamenii încercând dintotdeauna să găsească explicaţii mistice şi nu medicale.

Vizitele la psihiatru

În cadrul unui studiu din 2005, realizat de Mayo Clinic, cercetătorii au analizat numărul de pacienţi care au necesitat îngrijiri psihiatrice între ora 6 şi 18, de-a lungul mai multor ani. Aceştia au descoperit că există anumite diferenţe din punct de vedere statistic în timpul celor trei nopţi cu Lună plină faţă de alte nopţi.

Vizitele la camera de urgenţă

Cercetătorii din SUA au examinat 150.999 de registre de la camera de gardă a spitalelor. În cadrul studiului nu a fost descoperită nicio legătură între nopţile cu Lună plină şi cele normale.

Greşeli medicale

În timpul Lunii pline, fac doctorii şi asistentele mai multe greşeli? Răspunsul este negativ, conform unui studiu din octombrie 2009. De fapt, cercetătorii au descoperit că există aceleaşi riscuri indiferent de zi, săptămână sau fazele Lunii.

Accidentarea animalelor de companie

În cadrul unui alt studiu au fost analizate 11.900 de cazuri ale Centrului Medical din cadrul Universităţii Veterinare din Colorado, Statele Unite ale Americii. Cercetătorii au descoperit că, în timpul Lunii pline, la camera de urgenţe au venit cu 23% mai multe pisici şi cu 28% mai mulţi câini răniţi. Însă studiul nu a reuşit să determine cauza.

Menstruaţia

Pe acest subiect au apărut nenumărate speculaţii, însă majoritatea sunt nefondate. Ideea centrală a speculaţiilor ţine de faptul că Luna plină apare în fiecare lună, la fel şi mentrusţia.

Însă ciclul menstrual al femeilor variază în timp şi durată, diferenţa dintre cicluri fiind de aproximativ 28 de zile, în timp ce ciclul lunii este de 29,5 zile. În cadrul unui studiu din 1980, care susţine că ar exista o conexiune între fazele Lunii şi ciclul mentstrual, au fost analizaţi doar 312 subiecţi.

Nebunia animalelor

Mai multe studii contradictorii publicate în British Medical Journal în 2001 au susţinut că numărul muşcăturilor de animale a crescut în timpul Lunii pline. Însă, în Australia, câinii muşcau oamenii în aceeaşi măsură şi în zilele normale.

Lipsa somnului

Pe acest subiect au fost realizate nenumărate studii. În 1999, cercetătorii au sugerat că, înainte de lumina artificială, ,,luna era o sursă semificativă de lumină, noaptea, aceasta afectând ciclul adormire-trezire''. Lipsa somnului ar fi fost atât de puternică încât ar fi condus la manie şi hipomanie la pacienţii bipolari sau cu tulburări convulsive.

Sursa: http://bit.ly/2dFHUSC

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici