Cum va arăta omul viitorului: Ar putea avea schelet flexibil, tentacule şi piele care îşi schimbă culoarea

Omul de ştiinţă Dean Burnett a întocmit o listă a caracteristicilor pe care le-ar putea căpăta omul pe măsură ce evoluează.

Urmărește
2745 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta omul viitorului: Ar putea avea schelet flexibil, tentacule şi piele care îşi schimbă culoarea

Cum va arăta omul viitorului: Ar putea avea schelet flexibil, tentacule şi piele care îşi schimbă culoarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lista include tentacule, piele care îşi schimbă culoarea, schelet flexibil şi auz selectiv.

Neurologul nu uită să adauge, cu umor, că, în condiţiile în care evoluţia se desfăşoară pe parcursul unei perioade foarte lungi, există şanse mari ca nimeni să nu mai poată confirma previziunile sale.

Având ca sursă de inspiraţie cameleonul, oamenii ar putea să-şi dezvolte capacitatea de a-şi controla culoarea pielii, scrie dailymail.co.uk.

Aceasta se poate întâmpla în urma evoluţiei cromatoforilor - celule care conţin pigment colorat capabile să schimbe culoarea reptilei -, sau prin utilizarea tehnologiei, Burnett explicând că, oricum s-ar realiza, aceasta ar aduce numeroase beneficii.

"Fiind capabil să te integrezi sau să te distingi vizual după bunul plac ar fi un avantaj deosebit într-o societate modernă, avantaj pe care evoluţia l-ar putea face accesibil tuturor", a spus el.

Doctorul Burnett subliniază că oamenii pot în prezent să îşi concentreze auzul către anumite conversaţii sau sunete, dar urechea umană nu are mecanismul fizic de a face asta.

El crede că, în timp, auzul selectiv ar putea deveni mai important, pentru a filtra zgomotul în creştere al "social media" şi al altor surse de informaţie permanentă.

"În loc să îşi concentreze atenţia către stimulii relevanţi, oamenii şi-ar putea dezvolta capacitatea de a bloca lucrurile pe care nu vor să le audă, la fel cum închiderea ochilor poate bloca o imagine neplăcută", adaugă doctorul.

Oamenii ar putea primi, astfel, mai puţină informaţie şi ar putea să fie mai puţin stresaţi, dar dornici să trăiască mai mult, mai fericiţi.

El a mai spus că, pentru a comunica mai uşor cu computerul prin intermediul tastaturii şi touch-screen-ului, oamenii ar putea să îşi dezvolte mâini mai iuţi capabile de mişcări precise, dar care vor fi mai puţin rigide, pentru a ne ajuta să tastăm mai repede.

Aceste mâini ar putea să arate mai degrabă ca tentaculele unei anemone de mare, mai spune Burnett.

Amintind că, totuşi, nu ar exista foarte multe motive practice pentru ca oamenii să dezvolte tentacule, doctorul a sugerat, amuzat, că acestea ar putea fi folosite pentru selecţia sexuală, ca metodă alternativă de excitare.

Oamenii ar putea să dezvolte mai mult cartilagiu în schelet, la fel ca rechinii, unul dintre beneficii fiind posibilitatea de a naşte mai uşor. În condiţiile în care lumea devine un mediu mai sigur pentru toţi, nu va mai fi nevoie de oase rigide pentru a rezista unui impact puternic.

În timp ce sugestiile doctorului Burnett în privinţa viitoarei evoluţii a omului sunt doar propriile sale fantezii, ultimele decoperiri relevă că, într-o zi, oamenilor le-ar putea creşte cioc.

Doctorul Fraser, biolog la Universitatea Sheffield, crede că măseaua de minte va juca un rol important în evoluţia dinţilor. El crede că dinţii nu îşi vor mai găsi justificarea şi se vor transforma într-un cioc care nu face cangrenă şi nu cade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici