- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (18.04.2012, 19:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CURCUBEUL din farfurie. Cum te ajută alimentele colorate să lupţi contra îmbătrânirii şi bolilor
Cu toţii ştim că "verdele" nu trebuie să lipsească din farfurie într-o zi normală, însă sunt importante toate celelalte culori. Vrei să ai un corp frumos şi armonios datorită dietei zilnice? Adaugă culori în farfurie pentru a evita problemele de sănătate şi cele legate de aspectul fizic.
Urmărește
1936 afișări
De ce e nevoie de un CURCUBEU în farfurie pentru a evita probleme de sănătate
"Consumul de alimente de diferite culori ne asigură în mod cert o piele strălucitoare, o siluetă mai subţire şi ne ajută să luptăm împotriva bolilor", susţine nutriţionista Linda Foster, scrie The Mirror.
Iată cum putem avea un adevărat curcubeu în farfurie:
Violet. Produse precum afinele, smochinele, prunele, strugurii, vinetele, varza roşie şi chiar vinurile roşii conţin niveluri ridicate de antioxidanţi puternici, cum ar fi resveratrolul şi antocianinele. Antocianinele ne pot proteja împotriva bolilor de ficat, reduc tensiunea arterială şi luptă contra îmbătrânirii premature, în timp ce resveratrolul poate reduce riscul de boli cardiace şi cancer şi îmbunătăţeşte memoria. Afinele sunt un aliat şi în lupta contra creşterii în greutate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Portocaliu. Portocalele, morcovii, dovleceii, cartofii dulci, piersicile, ardeii şi dovleacul sunt pline de betacaroten (antioxidant), precum şi un alt carotenoid numit beta-
Roşu. Roşiile, ardeii, căpşunile, zmeura, coacăzele şi cireşele conţin un antioxidant puternic, numit licopen, precum şi antocianine. În plus, conţin vitaminele A şi C. Licopenul este o substanţă ce protejează pielea de efectele arsurilor solare şi are efecte antitumorale în cancerul de prostată, sân, vezică urinară, plămâni şi piele. Licopenul reduce semnificativ riscul ateroscleroze.
Galben. Bananele, lămâile, porumbul, ananasul, grepfrutul şi ardeii galbeni conţin carotenoizi, care pot reduce riscul îmbolnăvirii cu anumite forme de cancer şi pot ajuta la îmbunătăţirea strălucirii pielii. În plus, reduc riscul de a dezvolta boli de inimă şi întăresc sistemul imunitar.
Verde. Spanacul, castraveţii, broccoli, varza, fasolea verde, mazărea, merele, strugurii şi fructele kiwi sunt bogate în carotenoizi numiţi luteină şi zeaxantină, precum şi alte substanţe ca betacaroten, vitamina K, fier, potasiu şi calciu. Luteina şi zeaxantina sunt importante in prevenirea orbirii, în special la persoanele în vârstă. O porţie zilnică din oricare dintre aceste alimente poate reduce riscul de a suferi un atac de cord.
Alb. Cartofii, ceapa, usturoiul, ciupercile şi conopida sunt bogate în antioxidanţi precum beta glucan, un imunostimulator extrem de eficient care ajută la întărirea capacităţii naturale de apărare a organismului. Alicina conţinută de usturoi influenţeaza tensiunea arterială, nivelul de insulină şi trigliceridele.
Citeşte şi:
Alimente NERECOMANDATE pentru a fi consumate seara târziu. Ce putem mânca înainte de a merge la culcare
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Fructele şi legumele ar trebui consumate de cinci ori pe zi, doar 17 la sută dintre mame ştiu asta
Citește și: Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe