De ce se tem oamenii mai mult: Pierderea smartphone-ului sau implicarea într-un accident? Răspunsul, SURPRINZĂTOR

O cercetare realizată de Kaspersky Lab dezvăluie un lucru surprinzător: oamenii se tem mai mult de pierderea telefonului personal şi implicit a fotografiilor din el, decât implicarea într-un accident rutier în urma căruia ar putea fi răniţi,

Urmărește
245 afișări
Imaginea articolului De ce se tem oamenii mai mult: Pierderea smartphone-ului sau implicarea într-un accident? Răspunsul, SURPRINZĂTOR

De ce se tem oamenii mai mult: Pierderea smartphone-ului sau implicarea într-un accident? Răspunsul, SURPRINZĂTOR (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Pentru 49% dintre ei, pozele în care apar într-o ipostază “delicată” sunt cele mai valoroase informaţii pe care le au pe dispozitive, urmate de fotografiile care îi reprezintă pe copiii lor şi partenerul de viaţă. Gândul că ar putea să-şi piardă toate aceste trăiri preţioase poate fi un lucru mult mai neplăcut decât perspectiva unui accident de maşină sau o dispută cu un prieten sau cu un membru al familiei.

Deşi oamenii pretind că ţin la amintirile lor mai mult decât la orice alt tip de informaţie stocată, ei sunt dispuşi, totuşi, să le vândă pe bani puţini, arată o cercetare realizată de Kaspersky Lab.

Când sunt întrebaţi, oamenii spun că amintirile digitale ocupă un loc special în inimile lor, poate pentru că acestea sunt de neînlocuit. Peste două cincimi, de exemplu, cred că nu ar putea să inlocuiască fotografiile şi video-urile din călătorii (45%), pe cele cu copiii lor (44%) sau cu ei înşişi (40%). Studiul arată că gândul pierderii acestor amintiri preţioase este unul stresant de majoritatea oamenilor.
 
Mai mult, acest studiu indică faptul că oamenii ţin la dispozitivele şi fotografiile lor chiar mai mult decât la parteneri, prieteni sau animale de companie.
 
Participanţii au fost întrebaţi cât de afectaţi ar fi dacă ar trece prin diverse scenarii, printre care boala unui membru al familiei, despărţirea de partener, un accident de maşină, pierderea fotografiilor digitale, a contactelor şi altele.
 
La nivel global, boala unui membru al familiei s-a clasat pe primul loc, fiind considerată de respondenţi cel mai neplăcut incident pe care l-ar putea trăi.
 
Citeşte continuarea pe Gândul.info.
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici