- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CARDIFF, (16.08.2016, 17:09)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce simt oamenii senzaţia de "rău de maşină"
În cadrul unui studiu, răul de maşină a fost asociat cu răspunsul creierului la senzaţia de otrăvire. Cercetătorii au afirmat că atunci când ne aflăm în maşină creierul primeşte mesaje contradictorii despre mediul înconjurător, similar cu efectele otrăvirii.
Urmărește
2950 afișări
De ce simt oamenii senzaţia de "rău de maşină" (Imagine: Shutterstock)
Deşi senzaţia de rău de maşină poate fi neplăcută, acesta poate fi un indicator al unui creier sănătos, notează Descoperă.
În cadrul studiului în care răul de maşină a fost asociat cu răspunsul creierului la senzaţia de otrăvire, cercetătorii au afirmat că atunci când ne aflăm în maşină creierul primeşte mesaje contradictorii despre mediul înconjurător, similar cu efectele otrăvirii. Vomitatul este cea mai uşoară metodă prin care organismul poate elimina neurotoxinele şi otrava.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Experţii consideră că răul de maşină sau răul de mişcare se datorează faptului că oamenii au început recent să călătorească cu maşini, autobuze sau bărci, iar creierul nostru nu s-a adaptat total.
Deşi călătorim cu maşina, toate simţurile trimit către creier mesajul că trupul este staţionat. În acelaşi timp, creierul ştie că ne mişcăm în spaţiu cu o anumită viteză, datorită senzorilor de echilibru ce se regăsesc în urechea internă.
Lichidul din tuburile senzorului de echilibru începe să se mişte, indicând că trupul se mişcă, dar în acelaşi timp este nemişcat. Talamusul este cel care analizează informaţia, însă uneori ajunge la concluzia că organismul a fost otrăvit.
,,Dacă creierul devine confuz, el va transmite un semnal de alarmă, preventiv'', a declarat neurologul Gean Burnett, de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie.
Privitul pe fereastră poate ajuta deoarece asigură creierul că de fapt corpul se mişcă. Cititul unei hărţi sau al unei cărţi poate convinge creierul că trupul este staţionat.
Cercetătorii nu au reuşit să înţeleagă de ce acest fenomen este resimţit doar de unele persoane, o posibilă supoziţie ar fi linia ereditară.
Citeşte şi: Primul satelit cu cameră capabilă să filmeze la 360 de grade va ajunge în spaţiu anul viitor
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46