- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (12.06.2012, 16:32)
- Florin Badescu ,
DESCOPERIRE INEDITĂ: Paternitatea tardivă oferă avantaje. Cum îţi este afectată viaţa dacă ai un tată mai în vârstă
Paternitatea tardivă poate oferi câteva avantaje în domeniul longevităţii, afirmă oamenii de ştiinţă americani într-un studiu potrivit căruia bebeluşii ai căror taţi au vârste înaintate par să fie "programaţi" genetic pentru a trăi mai mult.
Urmărește
1591 afișări
DESCOPERIRE INEDITĂ: Paternitatea tardivă oferă avantaje. Cum îţi este afectată viaţa dacă ai un tată mai în vârstă (Imagine: Shutterstock)
Structura genetică a spermei se modifică pe măsură ce bărbaţii înaintează în vârstă şi generează un cod ADN care favorizează longevitatea - o trăsătură transmisă bebeluşilor lor, informează bbc.co.uk.
Cercetătorii americani au descoperit această legătură după ce au analizat structura ADN a unui eşantion alcătuit din 1.779 de tineri adulţi.
Studiul lor a fost publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Citeşte şi:
Un nou pas pentru obţinerea de organe artificiale pentru transplant: Cercetătorii au creat un ficat funcţional
Oamenii de ştiinţă cunosc de ceva vreme faptul că speranţa de viaţă este asociată cu lungimea unor structuri - telomeri - care se află la capetele cromozomilor ce alcătuiesc codul nostru genetic, ADN-ul. În general, o lungime mai mică a telomerilor echivalează cu o speranţă de viaţă mai mică.
Semănând cu capacele din plastic de la capetele şireturilor unui pantof, telomerii protejează capetele cromozomilor de uzură. Dar, în cele mai multe celule, ei se scurtează odată cu înaintarea în vârstă, până când celulele nu mai sunt capabile să îi reproducă.
Oamenii de ştiinţă au descoperit însă faptul că în celulele spermatice telomerii devin mai lungi odată cu înaintarea în vârstă.
Ţinând cont de faptul că bărbaţii îşi transmit ADN-ul copiilor lor prin spermă, aceşti telomeri mai lungi pot fi moşteniţi de generaţia următoare.
Citeşte şi:
Un test sangvin, indicator fiabil pentru detectarea riscului de recidivă a cancerului mamar
Profesorul Dan Eisenberg şi colegii săi de la departamentul de Antropologie de la Northwestern University au studiat felul în care sunt moşteniţi telomerii pe un grup de tineri adulţi din Filipine.
Telomerii, măsuraţi din probele de sânge, erau mai lungi la voluntarii ai căror taţi erau în vârstă atunci când ei s-au născut.
Lungimea telomerilor a fost şi mai mare atunci când bunicul bebeluşilor pe linie paternă era la rândul său la o vârstă înaintată atunci când a devenit tată.
Deşi paternitatea tardivă influenţează riscul de avort spontan, oamenii de ştiinţă americani consideră că ea ar putea aduce beneficii pe termen lung pentru starea de sănătate.
Moştenirea pe cale genetică a unor telomeri mai lungi ar putea fi benefică pentru ţesuturi şi pentru funcţiile biologice care implică o creştere rapidă a celulelor - precum cele din sistemul imunitar, intestine şi piele.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe