- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.02.2017, 08:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperirea arheologică a unui masacru de acum 10.000 de ani schimbă teoriile despre istoria războiului
Rămăşiţele a 27 de indivizi de acum 10.000 de ani atestă desfăşurarea unei lupte crâncene din estul Africii.
Urmărește
6873 afișări
Descoperirea arheologică a unui masacru de acum 10.000 de ani schimbă teoriile despre istoria războiului (Imagine: Wikipedia / Mediafax Arhiva Foto)
Corpurile celor 27 de persoane au fost descoperite în situl Nataruk, pe partea sud-vestică a lacului Turkana din Kenya de astăzi, relatează Archaeology.
Cercetătorii estimează că vechimea evenimentului este de 10.000 de ani. Corpurile erau ale unor vânători-culegători, dintre care 21 de adulţi şi 6 copii. Armele găsite în sit erau făcute din obsidian a cărui sursă se găsea departe, indicând faptul că atacatorii nu erau din zonă. De asemenea, brutalitatea masacrului este evidentă în urmele lăsate pe rămăşiţe, precum craniul zdrobit reprezentat în imaginea de mai jos:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Marta Miranzon Lahr, arheolog la Universitatea din Cambridge, care împreună cu echipa sa a descoperit aceste rămăşiţe, susţine că precondiţiile pentru bătălie „au existat pentru multă vreme, independent de dezvoltarea agriculturii, bogăţiei materiale, emergenţa ierarhiilor sociale sau a civilizaţiilor”. În acest context, simpla dorinţă de a vâna în acel loc a determinat ca acesta să devină un punct de interes pentru mai multe grupuri, astfel născând conflictul.
Conform cercetătoarei, o astfel de descoperire vine în contradicţie cu teoria general acceptată conform căreia războiul organizat a apărut odată cu stabilirea omului în aşezări de lungă durată.
Imagini aici.
Citeşte şi: INTERVIU Sorin Mitu: Proştii sunt cei care cred că le ştiu pe toate şi nu mai sunt capabili să-nveţe
Citeşte şi: VIDEO Berlinala 2017: „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, Ursul de Argint pentru cea mai bună realizare artistică/ Ursul de Aur, acordat filmului maghiar „On Body and Soul”
Citeşte şi: VIDEO Premieră în lumea culturii: Scriitorul Marcel Proust, pe pelicula unui film din anul 1904. Descoperirea epocală a unui profesor canadian
Citeşte şi: "Primul caz de dopaj la Jocurile Olimpice din 2024: sloganul Parisului îndopat cu anabolizante anglo-americane! "
Citeşte şi: Filmul "Ana, mon amour", regizat de Călin Peter Netzer, proiecţie de gală vineri seară, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe