Directori de la Google şi James Cameron au înfiinţat o firmă de explorare spaţială

Eric Schmidt, preşedintele Google, şi miliardarul Larry Page, cofondator al acestui grup, s-au asociat cu cineastul canadian James Cameron şi cu alţi investitori pentru a lansa un ambiţios joint-venture în domeniul explorării spaţiale şi al exploatării resurselor naturale.

Urmărește
595 afișări
Imaginea articolului Directori de la Google şi James Cameron au înfiinţat o firmă de explorare spaţială

Directori de la Google şi James Cameron au înfiinţat o firmă de explorare spaţială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Detalii despre noua companie, denumită Planetary Resources, vor fi dezvăluite marţi, într-o conferinţă de presă, organizată la Museum of Flight din Seattle, se afirmă într-un comunicat emis la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit aceluiaşi comunicat, compania nou înfiinţată "va combina sectorul explorării spaţiale cu cel al resurselor naturale", într-un joint-venture care ar putea aduce câteva "trilioane de dolari Produsului Intern Brut".

Publicaţia Wall Street Journal a anunţat vineri că Planetary Resources va explora fezabilitatea exploatărilor miniere pe asteroizi, un concept vechi de mai multe decenii.

"Această companie inovatoare va crea o nouă industrie şi o nouă definiţie pentru «resurse naturale»", se afirmă în acelaşi comunicat.

Compania Planetary Resource a fost înfiinţată, printre alţii, de Eric Anderson, fostul şef al unor misiuni spaţiale spre Marte lansate de NASA, şi Peter Diamandis, un antreprenor din domeniul zborurilor spaţiale comerciale, care a iniţiat X-Prize, un premiu de 10 milioane de dolari ce va fi oferit companiei private care va reuşi să creeze o navetă spaţială reutilizabilă. Printre ceilalţi investitori de marcă se află Charles Simonyi, un fost manager de top din cadrul grupului Microsoft, şi K. Ram Shiram, un director din grupul Google.

Noua companie reprezintă cea mai recentă iniţiativă a regizorului canadian James Cameron, care s-a scufundat luna trecută, la bordul unui mini-submarin, în celebra Groapă a Marianelor, unde se înregistrează cea mai mare adâncime de pe Terra. Intriga din filmul său "Avatar" din 2009, devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istorie, a avut ca subiect central exploatarea prin minerit a resurselor naturale de pe o planetă extraterestră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici