- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (09.09.2024, 09:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dr. Ion Bogdan Codorean şi tatăl său, Prof. Univ. Dr. Ioan I. Codorean, au scris o carte publicată de Editura Springer, cea mai importantă şi exclusivistă editură medicală din lume
Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, specializat în traumatologie sportivă, şi tatăl său, Prof. Univ. Dr. Ioan I. Codorean, medic primar în Radiologie – Imagistică Medicală şi în Medicină Nucleară, ambii doctori în medicină, au scris împreună cartea medicală „Corelaţii clinice RMN ale durerii anterioare a genunchiului” („Clinical MRI Correlations of Anterior Knee Pain”), publicată de Editura Springer, cea mai cunoscută, importantă şi exclusivistă editură medicală din lume.
Urmărește
250 afișări
Dr. Ion Bogdan Codorean
„Este o mare onoare şi bucurie pentru mine să fiu co-autor alături de tatăl meu la o publicaţie medicală ce sper să aducă studii de caz şi abordări interesante şi valoroase pentru medicii specializaţi în ortopedie, radiologie, medicină sportivă şi de recuperare din întreaga lume. Pe lângă un profesionist desăvârşit în meseria sa de medic şi de profesor universitar, Ioan I. Codorean, tatăl meu, mi-a fost dintotdeauna un model şi un mentor, iar datorită felului în care şi-a dedicat viaţa meseriei, eu nu m-am văzut făcând altceva decât medicină. Îi mulţumesc pentru exemplul impecabil pe care mi l-a dat de-a lungul vieţii şi pentru faptul că şi astăzi învăţ atât de multe lucruri de la el profesional şi personal.”, a declarat dr. Ion Bogdan Codorean după publicarea cărţii medicale la care a lucrat ani de zile alături de tatăl său şi care a marcat deja performanţa de a fi prima carte scrisă exclusiv de autori români şi publicată de prestigioasa editură medicală cunoscută ca fiind extrem de selectivă în alegerea autorilor pe care-i publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Cartea „Corelaţii clinice RMN ale durerii anterioare a genunchiului” abordează cauze comune şi mai puţin frecvente ale durerii anterioare a genunchiului, corelate cu apectul RMN normal şi patologic, pe straturi anatomice, de la superficial la profund, respectiv, de la ţesuturile moi prepatelare la intraarticulare şi conţine peste 1000 de imagini şi o selecţie interesantă de 80 de cazuri clinice în funcţie de grupe de vârstă, de la copii şi adolescenţi până la adulţi în vârstă.
„Durerea anterioară a genunchiului poate afecta orice grupă de vârstă şi determină un tablou clinic nespecific, ceea ce face dificilă stabilirea unui diagnostic precis şi a unui management adecvat de caz şi de tratament. RMN-ul este în prezent investigaţia standard de aur, iar cartea ce cuprinde studii de caz diverse şi complexe prezintă constatări şi concluzii ale cauzelor frecvente şi mai puţin frecvente ale durerii anterioare a genunchiului pentru fiecare categorie de vârstă.”, explică dr. Ion Bogdan Codorean, unul dintre cei mai respectaţi chirurgi ortopezi din România, Preşedinte al Societăţii Române de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă, inventator şi autor a numeroase articole şi studii medicale, folosite în întreaga lume medicală.
Pe lângă mândria de a semna în calitate de co-autor o carte medicală alături de tatăl său, dr. Ion Bogdan Codorean are în palmaresul ştiinţific şi o carte scrisă alături de fratele său, Horea Codorean, de profesie kinetoterapeut, despre recuperarea după operaţia de ligament încrucişat anterior. „Este o şansă uriaşă pentru noi trei să ne putem intersecta nu doar vieţile, dar şi domeniile de activitate pentru a scoate la lumină cazuri şi concluzii ce pot contribui la cunoaşterea, explorarea şi dezvoltarea lumii medicale de care suntem atât de pasionaţi!”, mărturiseşte dr. Ion Bogdan Codorean a cărui activitate medicală poate fi urmărită şi pe https://www.facebook.com/dr.codorean.
Despre Prof. Univ. Dr. Ioan CODOREAN
Prof. Univ. Dr. Ioan CODOREAN este medic primar în două specialităţi medicale: Radiologie – Imagistică Medicală şi Medicină Nucleară şi a obţinut titlul de doctor în 1998. A lucrat ca medic militar în Spitalul Militar Central din Bucureşti din 1976 până în 2011 când s-a pensionat. A continuat să lucreze în Spitalul Militar Central până în 2016 ca profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila. De-a lungul carierei sale medicale, el a contribuit la introducerea, promovarea şi dezvoltarea tehnicilor de imagistică medicală atât în medicina nucleară, cât şi în radiologie. În 1977 a înfiinţat Laboratorul de Medicină Nucleară şi a introdus în practica clinică tehnicile de imagistică scintigrafică şi de dozare radioimunologică a hormonilor şi tehnici radiochimice pentru determinarea parametrilor ferocineticii. A fost Preşedinte al Societăţii Române de Medicină Nucleară (SRMN) (2000-2005, 2005-2010). Din 2010 este membru de onoare al acestei Societăţi. A fost membru fondator al Societăţii de Rezonanţă Magnetică în Medicină din România (SRMR) în 2006 şi al Grupului de lucru românesc al ISMRM „Capitolul Român al ISMRM” în 2008, şi a fost ales Preşedinte al Societăţii de Rezonanţă Magnetică în Medicină din România (SRMR) în 2007-2009 şi 2009-2011. A publicat ca autor şi coautor 4 cărţi, 17 capitole de carte şi peste 150 de comunicări ştiinţifice cu rezumate în volumul manifestărilor ştiinţifice şi articole în reviste de specialitate.
Despre dr. Ion Bogdan Codorean
Dr. Dr. Ion Bogdan Codorean este medic primar în ortopedie şi traumatologie sportivă şi a activat ca medic militar în Spitalul Militar Central de Urgenţă (CMEH), în perioada 1999-2016. Timp de 6 ani (2010-2016) a fost Şeful Secţiei Clinicii de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Militar Central de Urgenţă – Bucureşti. În 2014 a obţinut titlul de doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”- Bucureşti cu teza „Studiu corelativ, RMN şi chirurgie artroscopică a rupturii ligamentului încrucişat anterior şi contribuţii la tehnicile chirurgicale ale reconstrucţiilor”. Din 2018 - prezent este fondatorul Centrului Medical Artrosport Clinic din Bucureşti. Este şef de lucrări (conferentiar universitar) la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, din 2015. Este membru al Academiei Americane de Ortopedie, al Societăţii Europene de Traumatologie Sportivă, Chirurgie a Genunchiului şi Artroscopie ESSKA, Societăţii Internaţionale de Chirurgie a Genunchiului Arthroscopy şi Medicină Sportivă Ortopedică. În prezent, este Preşedintele Societăţii Române de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă din 2022 şi este membru al Comitetului Medical al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (din 2017), precum şi şeful Comitetului Medical al Federaţiei Române de Fotbal (din 2016). A fost autor şi coautor a 4 cărţi în 2004, 2016, 2017.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe