- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (09.09.2013, 21:39)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Echipa internaţională din cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării a ajuns în România
Cele patru nave ale echipei internaţionale din cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării (Joint Danube Survey - JDS 3) au ajuns, luni, pe teritoriul României, la punctul Moldova Nouă, informează reprezentanţii ministrului delegat pentru Ape şi Păduri.
Urmărește
335 afișări
Echipa internaţională din cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării a ajuns în România
În echipa internaţională de experţi, alături de specialişti din Europa - austrieci, slovaci, unguri, sârbi, croaţi şi bulgari -, se află, potrivit surselor citate, şi trei experti români, respectiv doi chimişti şi un biolog.
În cadrul programului zilnic de lucru, specialiştii chimişti prelevează probe de apă din trei puncte, din mijlocul râului, malul stâng şi malul drept, iar biologii iau probe biologice diverse tot din cele trei puncte. În plus, echipa de specialişti ihtiologi recoltează probe de peşti, măsoară, cântăresc şi identifică speciile de peşti caracteristice Dunării, în secţiunile supuse monitorizării, returnând apoi peştii în apele Dunării. De asemenea, sunt realizate şi alte investigaţii diverse, inclusiv toxicologice şi genetice, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
-
FOCUS Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează: Fetele pun busuioc sub pernă, bărbaţii scot crucea din apă
-
Ziarul Financiar: 2025 din perspectiva liderilor europeni
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
În următoarele zile, echipa internaţională va continua monitorizarea calităţii apei si ecosistemului Dunării, în secţiunile aflate pe teritoriul României, Bulgariei, urmând ca în 22 septembrie să intre pe teritoriul Ucrainei şi al Deltei Dunării, oprindu-se la Tulcea în 26 septembrie.
Alături de Istros, navă de cercetare din România, participă la expediţia internaţională şi trei nave ale echipei internaţionale (Argus, vaporul-laborator al Serbiei, Wien şi MEβSCHIFF IV, două ambarcaţiuni private din Austria). Ca şi celelalte trei, nava Istros are şi bărci pentru recoltări în zona de mal, iar la bord este dotată cu aparatură de prelevare, stocare şi procesare a probelor supuse monitorizării. Participarea navei româneşti Istros a fost aprobată prin HG nr. 288/21 mai 2013 si parcurge întreaga distanţă de 2.357 de kilometri, de la izvoarele Dunării şi până la vărsare.
Cheltuielile pentru deplasarea navei sunt suportate din bugetul Fondului de mediu şi sunt în valoare totală de 670.000 de lei, au mai precizat sursele citate.
Aceasta este a treia Expediţie comună de supraveghere a Dunării, care se desfăşoară timp de 45 de zile, din 13 august, când a avut loc startul oficial de la Regensburg - Germania, până la data de 26 septembrie, cand se va încheia oficial la Tulcea.
Expediţia a fost organizată de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Principalul scop al acesteia este acela de a produce informaţii clare privind calitatea apelor întregului fluviu Dunărea şi a afluenţilor majori ai acestuia, precum şi de a identifica evoluţia calităţii apelor Dunării în intervalul 2007-2013.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe