- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.06.2016, 08:30)
- Alexandra Constandache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experţii au decis: Ora la care mănânci este mai importantă decât ceea ce mănânci
Persoanele care sar peste mese, mănâncă pe fugă sau la ore târzii sunt mai puţin sănătoase decât cele care un program regulat de mese, potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King’s College London şi Universitatea São Paulo .
Urmărește
2402 afișări
Experţii au decis: Ora la care mănânci este mai importantă decât ceea ce mănânci (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)
Autorii studiului au analizat efectele nutritive ale obiceiurilor alimentare şi susţin că respectarea unui program al meselor este crucială pentru sănătatea noastră, scrie CSID.
Echipa de cercetători notează într-o lucrare publicată în British Journal of Nutrition că sunt necesare mai multe studii pentru a stabili cu exactitate efectele meselor neregulate. Se pare că un program haotic al meselor pot creşte riscul de dezvolta diabet de tip 2, hipertensiune şi chiar obezitate.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 14:40
-
ieri, 22:00
• Fostul premier grec a fost exclus din partidul de guvernământ Noua Democraţie. Care a fost motivul
-
ieri, 20:41
-
ieri, 19:02
-
ieri, 16:53
• Veste bună pentru orădeni: Se inaugurează primul tronson al inelului metropolitan
-
ieri, 16:27
• FRF face primele declaraţii despre incidentele de la meciul România – Kosovo
-
ieri, 16:11
• Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
-
ieri, 15:26
• Protestatarii din regiunea Abhazia refuză să părăsească parlamentul
-
ieri, 12:00
-
ieri, 10:02
-
ieri, 10:01
• Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
-
ieri, 09:02
-
ieri, 08:04
-
ieri, 08:02
-
ieri, 07:55
• Senatori americani cer o anchetă privind legăturile lui Elon Musk cu Rusia
Dacă nu mănânci la ore fixe, organismul tău nu ştie când va primi hrană şi de la prima masă se vede nevoit să îşi păstreze nutrienţi pentru mai târziu, ceea ce înseamnă că te vei alege cu câteva depozite de grăsime, respectiv câteva kilograme în plus. Cel mai rău, însă, este să mănânci la ore foarte târzii sau chiar să te trezeşti noaptea pentru mâncare.
Persoanele care lucrează noaptea şi sunt nevoite să mănânce la ore târzii, au cel mai adesea probleme de greutate, pentru că procesul de digestie este în repaus noaptea, iar activitatea cardiacă scade semnificativ. De aceea, aceste persoane au un risc de două ori mai mare de a ajunge la obezitate decât cele care mănâncă echilibrat şi la aproximativ aceleaşi ore din zi.
"Se pare că există mai mult adevăr decât credeam în faimoasa zicală «Mănâncă la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinţ şi seara ca un cerşetor». Cu toate acestea, sunt necesare investigaţii ulterioare. Deşi înţelegem mai bine ce anume ar trebui să mâncăm, rămâne întrebarea care dintre mese ar trebui să ne ofere cel mai mare aport de energie. Deşi dovezile sugerează că un aport mai mare de calorii este asociat cu obezitatea, încă nu înţelegem dacă aportul energetic alimentar ar trebui distribuit egal pe parcursul zilei sau dacă micul dejun ar trebui să ofere cea mai mare parte a energiei", a explicat doctorul Gerda Pot, expert în nutriţie la King’s College London şi co–autor al studiului.
Citeşte şi: Ce sucuri ne ajută în timpul caniculei
Citește pe alephnews.ro: Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: 3 semne ciudate care indică deshidratarea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe