- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (01.08.2011, 13:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Finalul evoluţiei omenirii? Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale
Omenirea a inventat penicilina, navetele spaţiale, cumputerele şi chiar şi inima artificială, printre multe alte minunăţii, şi este justificat să ne întrebăm spre ce ne îndreptăm de acum. Răspunsul oamenilor de ştiinţă este însă foarte categoric: nicăieri.
Urmărește
6259 afișări
Finalul evoluţiei omenirii? Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale (Imagine: Shutterstock)
Potrivit cercetătorilor, dezvoltarea creierului uman a atins apogeul şi este imposibil din punct de vedere fizic să poată evolua de aici încolo. Ei susţin că pentru a deveni mai inteligent creierul uman ar avea nevoie de mari cantităţi de energie suplimentară şi oxigen, iar corpul nostru pur şi simplu nu poate oferi acest supliment.
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat structura creierului şi au calculat cât de multă energie folosesc celulele. "Am demonstrat că creierul uman trebuie să consume energie pentru a funcţiona şi că aceste cerinţe sunt suficient de ridicate pentru a limita performanţele noastre", susţine profesorul neurobiolog Simon Laughlin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Alţi oameni de ştiinţă susţin că "reţeaua" creierului şi legăturile dintre zonele acestuia nu pot fi făcute mai bine decât atât. Ei au descoperit că cei mai inteligenţi oameni au, de fapt, cele mai bune legături, cu cele mai bune şi mai rapide "mesaje" între diferitele părţi ale creierului.
Eficientizarea "reţelei creierului" ar însemna o cantitate de energie sumplimentară, pe care corpul uman nu are de unde să o dea, prin urmare nu putem ajunge mai "deştepţi" decât suntem deja.
Un profesor de psihiatrie de la Cambridge, Ed Bullmore, specializat în imagistica creierului, a măsurat eficienţa cu care diferite părţi ale creierului comunică între ele. El a descoperit că cele mai rapide impulsuri se regăsesc la persoanele mai inteligente, în timp ce la persoanele mai puţin inteligente comunicarea între zonele creierului este mai slabă.
"Nivelul ridicat de integrare a reţelei creierului pare a fi asociat cu un IQ ridicat. A deveni mai inteligent înseamnă îmbunătăţirea legăturilor între diferitele zone ale creierului, însă acest lucru se poate doar cu energie suplimentară", susţine profesorul.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe