- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- bucureşti, (02.11.2011, 11:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Frigiderul poate ucide? Ce reguli trebuie respectate pentru a ne feri de bolile provocate de alimente
Deşi frigiderul pare locul ideal pentru păstrarea în siguranţă a alimentelor, acesta poate fi de fapt locul în care bacteriile periculoase se pot ascunde, provocând boli grave.
Urmărește
10298 afișări
Frigiderul poate ucide? Ce reguli trebuie respectate pentru a ne feri de bolile provocate de alimente (Imagine: Shutterstock)
Conform unui studiu realizat de Agenţia de Standarde Alimentare, un milion de britanici suferă de boli cauzate de infecţiile alimentare, 20 de mii dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar 500 de persoane mor din pricina consumării mâncărurilor infestate, informează Daily Mail.
În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E.coli şi listeria.
Institutul de Infecţii şi Sănătate Globală din cadrul Universităţii din Liverpool a elaborat o serie de sfaturi pentru consumatori, care să îi ferească pe aceştia de bolile provocate de numeroasele bacterii din frigider.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
astăzi, 10:20
• Vreme extremă în Bucureşti: de la 14 grade, la ger şi ninsoare în doar 24 de ore
-
astăzi, 10:07
• Ultimele atacuri aeriene ruseşti asupra Ucrainei ameninţă cu o „pană de curent catastrofală”
-
astăzi, 08:59
• Ambasada SUA la Kiev se închide după un avertisment privind un atac aerian „semnificativ”
-
astăzi, 11:12
-
astăzi, 07:51
-
astăzi, 07:22
-
astăzi, 07:18
• Biden aprobă furnizarea de mine antipersonal pentru Ucraina
-
ieri, 22:31
• Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
ieri, 22:05
-
ieri, 21:08
• Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
-
ieri, 20:39
• ONU: Iranul sfidează presiunea internaţională şi îşi măreşte stocul de uraniu
-
ieri, 20:46
-
ieri, 18:14
-
ieri, 17:32
• Casa Albă reacţionează: SUA nu îşi vor schimba politica nucleară după modificarea doctrinei Rusiei
-
ieri, 17:04
- Carnea nu trebuie pusă pe rafturile de sus ale frigiderelor, susţine profesorul Tom Humphrey de la Universitatea din Liverpool, deoarece otrăvirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din anumite produse:
"Una dintre cauzele majore ale otrăvirii este amestecul de alimente contaminate. Un exemplu ar fi puiul crud, contaminat cu o bacterie posibil fatală, campilobacteria, care este aşezat într-un raft superior, lângă o salată. În timp ce puiul este gătit, iar bacteria este eliminată prin acest lucru, salata este consumată crudă", a declarat profesorul Humphrey.
- Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat.
Profesorul Humphrey îi încurajează pe oameni să păstreze brânza în cutii pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider:
"Contaminarea se întâmplă instantaneu şi, cu cât mai multe alimente sunt infestate, cu atât şansele de a vă îmbolnăvi sunt mai mari", precizează specialistul.
- Frigiderele pline sunt periculoase, susţine profesorul Humphrey, care consideră că acestea trebuie să fie curăţate săptămânal.
"Frigiderele trebuie curăţate o dată pe săptămână cu apă foarte caldă şi dezinfectant, dacă doriţi, în timp ce compartimentul cu carne crudă trebuie să fie curăţat o dată la câteva zile şi neapărat când începe să emane un miros", a subliniat el.
- Legumele trebuie spălate înainte de a fi puse într-un compartiment separat în frigider, mai precizează specialistul.
-
Orezul, cerealele şi condimentele conţin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicaţie alimentară, care provoacă greaţă, stări de comă şi diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.
-
Deşi poate avea aspect şi miros plăcut, mâncarea procesată poate fi periculoasă pentru organism dacă este consumată la mai mult de trei zile de la desigilare.
-
Alimentele crude pot face mucegai, iar acesta nu se distruge prin gătire. Aruncaţi orice fructe, legume sau produse lactate dacă prezintă urme de mucegai.
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu e DISPERATĂ! Vedeta le-a transmis un nou mesaj fiilor lui Silviu Prigoană. Ce rugăminte arzătoare are la ei: „Vă implor, lăsați ura deoparte și dați-mi…”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe