ICEEFEST 2017. Cele mai multe femei speaker la iCEE.fest. Zece lucruri inedite despre festivalul care aduce la Bucuresti, săptămâna viitoare, giganţi ai Internetului din întreaga lume

Cel mai important festival dedicat tehnologiei digitale si Internetului din regiune, Interactive Central and Eastern Europe Festival, care are loc la Bucuresti săptămâna viitoare, joi si vineri.

Urmărește
617 afișări
Imaginea articolului ICEEFEST 2017. Cele mai multe femei speaker la iCEE.fest. Zece lucruri inedite  despre festivalul care aduce la Bucuresti, săptămâna viitoare, giganţi ai Internetului din întreaga lume

·       Agenda festivalului poate fi consultată aici.

·       Ultimele bilete disponibile se pot comanda aici.

La a 5-a ediţie care are loc în România, iCEE.fest s-a extins, ajungând la 6 scene plus o zonă outdoor, si la 12 linii de conţinut (Disruption, eHealth, VR&AR, Content, eCommerce, AdTech, Marcom, Smart Homes, Fin Tech, Creativity, Startups si Entertainment – concerte live, spectacole de standup comedy si prezentări amuzante).

Majoritatea companiilor globale, începând cu Google si Facebook, continuând cu The New York Times, Shazam, Yahoo, AOL si mulţi alţii (peste 140 de nume, în total) vor fi la Bucuresti în 15 si 16 iunie.

Un eveniment de o asemenea amploare (sunt astepaţi aproape 4.000 de participanţi din peste 10 ţări) are, desigur, si elemente inedite.

Iată 10 dintre ele:

1. Pentru prima dată, numărul femeilor care sunt speakeri la festival e de 30%. Ca numar absolut, 39 din 130. Ca si comparatie, în timp, numarul si procentele au evoluat astfel:

Speakeri femei @ iCEE.fest:

·        2013: 19 din 90 (21,11%)

·        2014: 10 din 83 (12,04%)

·        2015: 10 din 101 (9,9%)

·        2016: 18 din 135 (13,33%)

·        2017: 39 din 130 (30%)

Anul acesta festivalul va găzdui, de altfel, o sesiune specială dedicată acestui subiect: women in tech.

 

2. Pentru prima dată un speaker nu a împlinit încă 20 de ani: e vorba de Jordan Schwarzenberger (foto, stânga) Creative Strategist la LADbible. Cu doar 5 ani mai "în vârstă", Steve Bartlett (foto, dreapta) este la 24 de ani co-fondatorul SocialChain, una dintre cele mai de succes agenţii social media din Marea Britanie, e deja un "veteran" al industriei.

 

3. 90 de ore, în 2 zile. Cele 6 scene ale festivalului vor cumula în cele 2 zile intense peste 90 de ore de prezentări, susţinute de peste 140 de experţi si invitaţi, la care se vor adăuga petreceri, concerte live cu Delia, Macanache, Lori Ciubotaru, DJ Kriss, spectacole de standup comedy si distracţie în zona Summer Playground.

4. Actorul, comediantul si vedeta platformei de gaming Twitch, Jeff Leach (foto), animator al festivalului, are origini românesti. Mama sa este sora celebrului actor român Ion Caramitru, director al TNB.

5. Dacă tot vorbim de actori celebri, Stela Popescu (foto, stanga) este unul dintre invitaţii iCEE.fest de anul acesta. Da, aţi citit bine :) Actriţa în vârstă de 82 de ani va participa alături de vloggeri celebri precum Matei Dima (BRomania - foto, dreapta) la o discuţie inedită moderată de Andi Moisescu (Apropo TV - foto, centru) despre evoluţia umorului românesc de la Revelioanele TVR până la generaţia YouTube si Facebook.

6. Pentru prima dată în România, se va discuta deschis într-un cadru oficial despre utilizarea marijuanei în scopuri medicinale. Pe scena iCEE.health eveniment-satelit dedicat impactului tehnologiei în medicină din cadrul festivalului, Thomas Mershon, xMed21, va aborda frontal acest subiect.

 

7. A apărut o nouă meserie: antrenor social media. Alex Khan (foto), sex simbol si celebritate online va susţine o prezentare pe această temă pe scena festivalului.

 

8. Tot pentru prima dată în România va avea loc o prezentare care va demonstra cum realitatea virtuală poate schmba modul în care se fac operaţii chirurgicale complexe.  Chirurg de clasă mondială şi speaker internaţional, Shafi Ahmed, primul medic care a folosit tehnologie VR în sala de operaţii, vine la iCEE.health pentru a ne spune povestea sa si cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual.

9. Noi domenii afectate direct de tehnologie. Când vine vorba de domenii care nu vor fi impactate de tehnologie, se oferă adesea exemplul agriculturii. Ei, bine, nimic mai fals. Lucrul acesta va fi demonstrat de scenă de antreprenorii români Mihai and Stefan Stanescu - cei care au dezvoltat AgriSo, o aplicaţie revoluţionară.

10. Două evenimente noi în cadrul festivalului. După ce anul trecut s-a extins în zona medicală si a debutat cu primul eveniment dedicat tehnologiilor VR & AR, anul acesta iCEE.fest abordează două domenii noi.

Viitorul arhitecturii si construcţiilor, prin noua linie de conţinut Smart Homes, dar modul în care internetul si tehnologia schimbă modul de funcţionare al sistemului bancar, prin scena dedicată Fin Tech. Cele două scene vor fi moderate de George Buhnici - prezentatorul iLikeIT construind o casă smart chiar în această perioadă - respectiv Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a României.

Biletele încă disponibile pot fi achiziţionate de pe site-ul oficial, iCEEfest.com.

Studenţii si elevii interesaţi beneficiază de 50% discount la toate categoriile de bilete iar 10% din valoarea încasărilor va fi donată proiectului Copăceni Tech House, menit să ajute copiii cu boli grave să se bucure de cele mai noi tehnologii.

Festivalul are loc în 15 si 16 iunie, la cinematograful din cadrul Băneasa Mall, în parteneriat cu Orange. Printre partenerii iCEE.fest 2017 se mai numără XAXIS, BCR, Volkswagen, Carrefour si Ernst & Y

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici