- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.04.2011, 13:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Imagini spectaculoase ale universului: Sute de milioane de galaxii, stele şi asteroizi, la dispoziţia astronomilor din lumea întreagă - GALERIE FOTO
Astronomii din toată lumea vor avea la dispoziţie de acum înainte imaginile a sute de milioane de galaxii, stele şi asteroizi, colectate de către misiunea NASA Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE).
Urmărește
1110 afișări
Imagini spectaculoase ale universului: Sute de milioane de galaxii, stele şi asteroizi, la dispoziţia astronomilor din lumea întreagă (Imagine: NASA)
"Începând de astăzi sute de astronomi din lumea întreagă vor fi cu ochii pe datele transmise de WISE, de aceea ne aşteptăm la multe surprize", a declarat Edward (Ned) Wright de la UCLA, cercetător principal al misiunii NASA.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 14:56
• PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
astăzi, 14:05
-
astăzi, 13:31
-
astăzi, 12:47
• Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
-
astăzi, 11:13
• Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
astăzi, 11:08
-
astăzi, 10:36
-
astăzi, 08:42
-
astăzi, 07:51
• Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
astăzi, 07:15
• Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
astăzi, 07:13
-
astăzi, 14:53
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse
-
ieri, 23:04
-
ieri, 22:22
-
ieri, 22:09
• Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
Telescopul WISE a fost lansat pe 14 decembrie 2009, într-o misiune de cartografiere a întregului Univers în lumină infraroşie, având sesibilitatea şi rezoluţia mult îmbunătăţite faţă de predecesorii săi. De pe orbita sa polară, telescopul a scanat cerul o dată şi jumătate, colectând imagini luate la patru lungimi de undă de lumina infraroşie. În acest fel a reuşit să ia peste 2,7 milioane de imagini, de la începutul misiunii, surprinzând o gamă foarte largă de obiecte, de la galaxii foarte îndepărtate până la asteroizi relativ apropiaţi de Pământ.
Printre descoperirile misiuni se află 20 de comete, mai mult de 33.000 de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, şi alte 133 de obiecte din apropierea Pământului, asteroizi şi comete a căror orbită se intersectează în interiorul unei limite de aproximativ 45 de milioane de kilometri faţă de orbita Pământului în jurul Soarelui. Satelitul a intrat în "hibernare" la începutul lunii februarie 2011.
Datele din prima jumătate a misiunii WISE au fost postate online, într-o arhivă publică. Imaginile, după scanarea completă a întregului Univer, vor fi disponibile în primăvara anului 2012.
"Suntem foarte încântaţi de faptul că primele imagini conţin milioane de obiecte noi", a declarat Fengchuan Liu, manager de proiect al misiunii WISE. "Dar misiunea încă nu s-a încheiat - se află acolo o adevărată comoară care va fi disponibilă peste un an, ceea ce înseamnă de două ori mai mult", a adăugat Fengchuan Liu.
Până acum, misiunea WISE a realizat zeci de imagini color ale universului. Întreaga colecţie a fost pusă online pe site-ul http://wise.ssl.berkeley.edu/wise_image_service.html, iar arhiva pentru astronomi se află pe site-ul http://wise2.ipac.caltech.edu/docs/release/prelim/index.html.
Telescopul WISE a fost conceput pentru a detecta obiectele care emană căldură sau lumină infraroşie, ideală pentru descoperirea acelor obiecte acoperite de praf, reci şi aflate la distanţe uriaşe de Terra, care rămân, adeseori, nedescoperite de telescoapele optice.
WISE este cel de-al treilea telescop spaţial care cercetează universul folosindu-se de spectrul infraroşu, după Spitzer, lansat de NASA, şi Herschel, lansat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Aceste două telescoape diferă de WISE deoarece ele monitorizează anumite corpuri cereşti pentru care au fost programate, înainte de plasarea pe orbită.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe