- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (09.08.2015, 08:30)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Imaginile MISTERIOASE de pe Ceres: NASA oferă o explicaţie - VIDEO
Ceres a devenit, în luna martie, prima planetă pitică vizitată îndeaproape cu ajutorul unei sonde spaţiale, iar imaginile surprinse de aceasta au ridicat imediat multe semne de întrebare.
Urmărește
11027 afișări
Un tur virtual al planetei Ceres, dat publicităţii de NASA, încearcă să ofere explicaţii cu privire la două dintre elementele cele mai misterioase: două puncte extrem de strălucitoare şi un munte sub formă de piramidă, informează space.com.
Noul filmuleţ a fost realizat pe baza imaginilor surprinse de sonda spaţială americană Dawn, care s-a plasat pe o orbită a lui Ceres cu scopul de a descifra secretele ce înconjoară acest corp ceresc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Oamenii de ştiinţă încearcă să explice natura celor două puncte excepţional de strălucitoare, apropiate între ele, aflate pe fundul unui crater denumit Occator, precum şi modul în care s-a format muntele denumit "Piramida" şi care are o înălţime de aproximativ 6.400 de metri.
"Acest munte este printre cele mai înalte obiective observate până acum pe Ceres. Elementul neobişnuit este că nu este asociat cu un crater. De ce se află acest munte în mijlocul pustiului? Nu ştim încă, dar este posibil să ne dăm seama când vom avea mai multe date", a declarat Paul Schenk, membru al echipei care se ocupă de sonda Dawn şi geologist la Institutul Planetar din Houston.
Şi pe suprafaţa muntelui au fost observate imense dungi strălucitoare, a căror natură nu a putut fi încă explicată.
Legat de cele două puncte strălucitoare din craterul Occator, care are o lungime de 97 de kilometri, oamenii de ştiinţă au constatat că acestea emit gaze care crează o mini-atmosferă în interiorul craterului.
"Echipa noastră continuă să evalueze datele şi să analizeze posibilele teorii despre aceste două puncte strălucitoare. În prezent, comparăm strălucirea acestora cu proprietăţile reflexive ale sării, însă nu cunoaştem încă sursa acestora. Aşteptăm imaginile cu o rezoluţie mai mare pe care ni le va oferi sonda", a declarat Chris Russell, membru al echipei Dawn şi cercetător la UCLA.
Sonda spaţială Dawn are o misiune de 16 luni pentru a cerceta planeta Ceres, cu scopul de a aduce cercetătorilor o serie de informaţii preţioase despre felul în care s-a format Sistemul Solar, în urmă cu 4,6 miliarde de ani. Dawn se va apropia de această planetă pitică şi va ajunge la sfârşitul lunii noiembrie la o distanţă de doar 375 de kilometri de aceasta.
"Studierea lui Ceres ne permite să cercetăm istoria spaţiului, iar datele colectate de sonda Dawn ar putea duce la descoperiri importante în ceea ce priveşte formarea Sistemului Solar", a declarat Jim Green, directorul departamentului de ştiinţe planetare de la NASA, într-o conferinţă de presă.
Ceres este cel mai mare corp ceresc din centura de asteroizi din Sistemul Solar, aflată între orbitele planetelor Marte şi Jupiter şi are un diametru de 950 de kilometri.
Ceres eliberează vapori de apă care au greutate de circa 6 kilograme pe secundă, a calculat o echipă de astronomi condusă de Michael Küppers, un savant care lucrează pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe