- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.08.2024, 20:55)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Implant subcutanat pentru prevenirea supradozelor cu opioide
- Implantul iSOS eliberează naloxon automat pentru a preveni supradozele cu opioide şi poate salva vieţi prin administrarea rapidă a medicamentului în caz de urgenţă.
- Dispozitivul monitorizează parametrii vitali precum temperatura corporală şi ritmul cardiac, alertând utilizatorul şi contactele de urgenţă printr-o aplicaţie smartphone în cazul unei supradoze suspectate.
- Testele de laborator au arătat că implantul a reuşit să reanimeze 96% dintre porcii supradozaţi cu fentanyl în medie în 3,2 minute, cu o baterie care durează 16 zile şi poate fi încărcată wireless.
Urmărește
678 afișări
Sursa foto: MIT
Un nou dispozitiv inovator, denumit iSOS (Implantable System for Opioid Safety - Sistem Implantabil pentru Siguranţa Opioidelor), este în dezvoltare pentru a preveni decesele cauzate de supradozele cu opioide, conform New Atlas. Acest implant subcutanat a fost creat de cercetători de la MIT şi de la Spitalul Brigham and Women’s, afiliat Harvard.
Implantul are dimensiuni de 78 mm lungime, 12 mm lăţime şi 8 mm grosime şi conţine 10 miligrame de naloxon (medicament utilizat pentru a reversa rapid supradozele de opioide) într-un rezervor integrat. În plus, acesta include electronică, precum o baterie, un vibrator, un modul Bluetooth, electrozi ECG şi mai mulţi senzori. Implantul este destinat a fi plasat sub piele, în apropierea plexului solar, printr-o procedură rapidă realizabilă în clinică cu anestezie locală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC
-
Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
iSOS monitorizează parametrii vitali ai pacientului, precum temperatura corporală, ritmul cardiac, rata respiratorie şi saturaţia de oxigen din sânge. Dacă aceste măsurători sugerează o supradoză, dispozitivul emite o alertă sonoră şi tactilă, trimiţând şi o notificare către aplicaţia de pe smartphone-ul pacientului. În caz de urgenţă, implantul va administra rapid o doză de naloxon în sânge şi va alerta un contact de urgenţă predefinit.
În testele de laborator, implantul a reuşit să reanimeze 96% dintre porcii supradozaţi cu fentanyl în medie în 3,2 minute. Bateria are o durată de viaţă de 16 zile şi poate fi încărcată wireless. Rezervorul de naloxon poate fi completat printr-o acupunctură prin piele în portul de pe implant. Pacienţii ar urma să viziteze clinica pentru o reîncărcare a bateriei şi o completare a naloxonului la fiecare două săptămâni.
Deşi dispozitivele de monitorizare non-implantabile existente nu livreză naloxon suficient de repede, iSOS are avantajul unei administrări automate şi continue. Totuşi, acceptarea unui implant subcutanat poate fi o provocare, iar cercetările viitoare vor explora percepţia şi acceptabilitatea acestuia. Testele pe oameni sunt planificate pentru următorii trei până la cinci ani.
Cercetarea a fost publicată recent în revista Device.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Variola maimuţei: Începuturile unei epidemii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe