- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (13.09.2011, 16:18)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încrucişările dintre Homo sapiens şi omul de Neanderthal erau rare
Încrucişările dintre Homo sapiens şi omul de Neanderthal, un verişor al omului modern dispărut în urmă cu peste 30.000 de ani, erau rare, se afirmă în concluziile unui studiu publicat luni în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din Statele Unite ale Americii.
Urmărește
1556 afișări
Încrucişările dintre Homo sapiens şi omul de Neanderthal erau rare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Acest lucru s-ar putea explica prin numărul mic al împerecherilor dintre ei sau prin faptul că aceste întâlniri sexuale aveau ca urmare o rată de reproducere scăzută.
Mathias Currat şi Laurent Excoffier, de la departamentul de antropologie de la Universitatea din Geneva, au folosit un model informatic pentru a estima cât a moştenit omul modern de la omul de Neanderthal.
Acest model simula contacte potenţiale între neanderthalieni şi Homo sapiens, după ce aceştia din urmă au părăsit Africa, în urmă cu circa 50.000 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Neanderthalienii au plecat din Africa pentru a se răspândi în Eurasia mult mai devreme.
Autorii studiului au analizat eşantioane de ADN prelevate de la francezi şi de la chinezi din zilele noastre şi au ajuns la concluzia că succesul acestor acuplări a produs în cel mai bun caz o rată de reproducere dintre neanderthalieni şi Homo sapiens probabil puţin mai mică de 2%.
Aceste rezultate sugerează că încrucişările dintre Homo sapiens şi omul de Neanderthal erau limitate, confirmând concluziile unor studii precedente care au examinat diverse probe ADN.
Studii recente au relevat faptul că între 2% şi 3% din genomul oamenilor non-africani provine de la omul de Neanderthal.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe