- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.12.2015, 14:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
IPOTEZĂ alarmantă: Care ar fi consecinţele unei încălziri globale cu 4 grade Celsius - VIDEO
Temperatura medie globală ar putea creşte cu până la 4 grade Celsius spre finalul acestui secol, în condiţiile în care gazele de seră continuă să fie emise în număr tot mai mare, ipoteza dând naştere unui scenariu sumbru, relatează discovery.com.
Urmărește
2514 afișări
Concluzie alarmantă: Cum ar arata planeta noastră cu 4 grade Celsius în plus (Imagine Hepta)
Discuţiile privind încălzirea globală, în contextul desfăşurării celei de-a 21-a ediţii a Conferinţei ONU pe tema Climei (COP21) de la Paris, au dus la o ipoteză şocantă, a cărei profunzime nu este înţeleasă pe deplin nici până în acest moment.
Potrivit experţilor, este greu de precizat ce ar însemna o medie a temperaturii Pământului cu 4 grade Celsius în plus, însă cu siguranţă am avea parte de valuri de căldură mortale, super-furtuni care ar devasta oraşele de la malurile oceanelor, ceea ce ar provoca relocarea a milioane de oameni şi distrugerea unor aglomerări urbane importante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Printre consecinţele unei creşteri a temperaturii globale s-ar putea număra apariţia unor boli grave, dispariţia de culturi agricole şi extincţia unor specii de animale şi plante.
“Ideea că omenirea va trăi într-o lume cu 4 grade Celsius în plus şi ce ar însemna asta pentru toţi este de neconceput pentru mine. Ar fi îngrozitor”, a declarat Richard Seager, cercetător ce se ocupă cu studiul climei la nivel global, din cadrul Universităţii din Columbia (SUA).
Scenariul sumbru, adus în discuţie şi la Paris, ar trebui să reprezinte speranţa unei politici mai bune dusă de marile puteri, ajutând astfel la încetinirea unor catastrofe ce ar afecta întreaga planetă.
Principala îngrijorare în acest moment şi sursa unor dezbateri importante este legătura dintre topirea gheţarilor arctici şi nivelul tot mai ridicat al Oceanului Planetar, aspect ce necesită în continuare o documentare mai bună.
În cadrul unei cercetări recente, efectuată de un grup internaţional de oameni de ştiinţă, se arată faptul că doar 2 grade Celsius în plus peste nivelul actual de temperatură globală ar duce la o topire rapidă a Groenlandei şi Antarcticii, fapt ce va duce la o creştere alarmantă a nivelului Oceanului Planetar şi la furtuni puternice.
În plus, alţi cercetători au declarat că pragul de 2 grade Celsius reprezintă punctul din care Pământul nu ar mai fi capabil să-şi revină. “În acel moment, stratul de gheaţă din Groenlanda se va topi la o rată ce nu va mai putea fi oprită”, a declarat Mark Lynas în cartea “Şase grade: Viitorul nostru spre o planetă mai caldă”.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:12
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:00