Video Măştile biodegradabile ar putea să fie soluţia la poluarea provocată de echipamentele de protecţie

  • Măştile aruncate în această perioadă de pandemie, au început să polueze străzile, marile, pădurile şi oceanele
  • Cercetătorii din Canada testează noi materiale care să protejeze atât oamenii cât şi mediul înconjurător
  • Institutul Bioproducts de la Universitatea British Columbia îţi propune un prototip de masca anti covid 19 din fibre de lemn
Urmărește
378 afișări

Ce zici de nişte măşti anticovid biodegradabile? La asta s-au gândit cercetătorii canadieni atunci când au conceput câteva prototipuri de măşti din fibre de lemn. Ele te protejează de coronavirus şi în acelaşi timp sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Cu siguranţă vor deveni accesoriul numărul unu al sezonului estival. 
Miliardele de măsti şi mănusi aruncate pe jos în ultimele două luni, ca urmare a pandemiei, se adaugă acum pet-urilor, sticlelor de plastic sau altor recipiente care poluează mările, oceanele şi pădurile,

Pentru moment, nu se fabrică mai mult de 15 măşti pe zi, însă iniţiatorul proiectului doreşte să le producă în toată lumea, mai ales că mai multe guverne s-au arătat interesate de idee.
JOHAN FOSTER, cercător la  British Columbia: Ideea ne-a venit în timpul pandemiei, atunci când am realizat că măştile sunt aruncate prin tot oraşul.  Cum putem crea o mascã biodegradabilă? Am încercat să o realizãm din materiale locale, încât să se poate biodegrada şi în acelaşi timp să se scurteze lantul de aprovizionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici