- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MOSCOVA, (23.02.2016, 12:35)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Metoda pe care ruşii o vor folosi pentru a distruge asteroizi, "neîntemeiată şi periculoasă"
Federaţia Rusă plănuieşte să modifice o parte dintre rachetele balistice pe care le are în dotare, pentru a distruge asteroizii ce pot intra în coliziune cu planeta noastră. Americanii susţin însă că ideea este "neîntemeiată şi periculoasă", conform Descoperă.
Urmărește
887 afișări
Metoda pe care ruşii o vor folosi pentru a distruge asteroizi, "neîntemeiată şi periculoasă" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Americanii au avut deja această idee, însă ruşii vor să o aplice într-un alt mod, folosind tehnica de care dispun în scopul îndepărtării oricărui obiect cosmic care ar putea reprezenta un pericol pentru Terra.
Rachetele folosite de ruşi vor avea drept ţinte asteroizii de mici dimensiuni, care nu depăşesc 50 de metri în diametru. Deşi nu ar putea reprezenta un pericol pentru noi, planetoizii pot provoca daune imense, pentru că astronomii nu reuşesc să îi detecteze decât cu câteva ore înainte ca ei să intre în contact cu Pământul. Au existat cazuri în care obiectele cosmice nu au fost detectate sub nicio formă, unul dintre cele mai cunoscute exemple în acest sens fiind meteoritul care a explodat desupra localităţii ruseşti Chelyabinsk, în anul 2013.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Asteroizii de dimensiuni mari pot fi detectaţi mult mai devreme, folosindu-se telescoapele performante de care dispun unele ţări de pe glob. În acest sens, membrii Dumei au propus ca obiectele cosmice identificate să fie distruse cu ajutorul rachetelor balistice intercontinentale, care trebuiau să fie folosite iniţial în timpul Războiului Rece. Ideea a apărut încă din anul 2013 şi a stârnit, la scurt timp, reacţii negative din partea guvernului SUA.
În momentul de faţă, Federaţia Rusă deţine un arsenal nuclear important, din care fac parte numeroase rachete cu rază lungă de acţiune. Administraţia de la Moscova susţine că armamentul ar putea fi convertit, pentru a fi utiliizat în scopul distrugerii unor ţinte situate în spaţiul cosmic. Deşi modificările ar dura foarte mult timp şi ar presupune costuri de până la câteva milioane de dolari, specialiştii ruşi intenţionează să testeze o rachetă balistică, ce va avea ca misiune distrugerea asteroidului Apophis. Se estimează că acesta se va apropia la o distanţă foarte mică de Terra, în anul 2036.
Astrofizicianul american Henry Melosh susţine că ideea ruşilor este "neîntemeiată şi periculoasă, deoarece există alte modalităţi mai sigure, prin care putem evita impactul cu un asteroid". Specialistul propune, în schimb, utilizarea câmpurilor gravitaţionale ale navetelor spaţiale, pentru a îndepărta obiectul cosmic de la traiectoria sa iniţială, mai spune Descoperă.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe