- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- ATLANTA, (14.01.2014, 09:57)
- Departamentul Life
"Mirosul" fricii, transmis genetic timp de două generaţii
"Mirosul" fricii poate fi moştenit genetic şi poate fi transmis timp de două generaţii, au arătat oamenii de ştiinţă de la Emory School of Medicine din Georgia, care au realizat un studiu pe şoareci.
Urmărește
794 afișări
"Mirosul" fricii, transmis genetic timp de două generaţii (Imagine: Shutterstock)
Pentru prima dată, cercetătorii de la Emory School of Medicine din Georgia (SUA) au arătat că, dacă şoarecii sunt învăţaţi să se teamă de un anumit miros, acesta declanşează modificări chimice ale spermei, informează dailymail.co.uk.
Apoi, aceste schimbări pot modifica creierul următoarelor două generaţii, provocându-le teama de acelaşi miros.
Dacă aceste schimbări sunt valabile şi la oameni, s-ar putea schimba modul în care este analizat comportamentul adulţilor, precum şi cel în care sunt tratate diferite afecţiuni, cum ar fi tulburarea de stres posttraumatic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Kerry Ressler, profesor de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale, a declarat: "Faptul de a şti că experienţele părinţilor influenţează urmaşii ne ajută pe noi să înţelegem tulburările psihiatrice care ar putea avea o bază transgeneraţională şi eventual să proiectăm strategii terapeutice".
În timpul studiului, şoarecii au fost învăţaţi să asocieze mirosul florilor de cireş cu un uşor şoc electric. După scurt timp, şoarecii s-au arătat temători, chiar dacă ei erau doar expuşi mirosului.
Ulterior, oamenii de ştiinţă au verificat urmaşii şoarecilor şi au descoperit că aceştia asociază mirosul florilor de cireş cu teama, deşi nu au fost niciodată expuşi la şocuri electrice.
Drept urmare, cercetătorii au concluzionat că această trăsătură s-a transmis genetic, întrucât părinţii nu şi-au întâlnit niciodată urmaşii, ceea ce înseamnă că acest comportament nu putea fi învăţat.
Urmaşii au reacţionat la acelaşi miros pe care părinţii lor au fost învăţaţi să îl evite.
Experimentele au arătat că înformaţia poate fi transmisă prin intermediul mamei şi afectează urmaşii, fie că sunt concepuţi pe cale naturală, fie cu ajutorul fertilizării in vitro.
Studii anterioare au arătat că atacurile de stres posttraumatic pot fi generate de anumite mirosuri şi există îngrijorarea că persoanele care suferă de această tulburare, precum soldaţii care au luat parte la conflicte armate, vor putea transmite frica lor copiilor, astfel încât aceştia să aibă aceleaşi atacuri, când simt anumite mirosuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe