- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.10.2014, 11:52)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Misterul "Triunghiului Bermudelor" ar putea fi explicat: Ce legătură există cu craterele din Siberia - FOTO, VIDEO
În acest an, trei cratere imense au apărut în Siberia, dând naştere unor numeroase teorii privind cauza apariţiei acestora. Acum, după studii intense făcute de oamenii de ştiinţă, s-a ajuns la concluzia că explicaţiile găsite în acest caz ar putea fi folosite şi pentru a dezlega misterul "Triunghiului Bermudelor", informează Daily Mail.
Urmărește
26170 afișări
Misterul "Triunghiului Bermudelor" ar putea fi explicat: Ce legătură există cu craterele din Siberia (Imagine: Daily Mail)
În luna iulie a acestui an, un crater uriaş, cu un diametru de 80 de metri şi o adâncime de 30 de metri, s-a format brusc în Peninsula Iamal (Siberia), într-o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii", determinându-i pe oamenii de ştiinţă să se deplaseze de urgenţă în regiune pentru a cerceta fenomenul misterios.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Presa din Serbia a ieşit la atac după meciul de aseară: "Fotbaliştii falsului stat Kosovo au părăsit terenul. Delegaţia falsului stat a atacat jurnaliştii! A trimis mesaje de ameninţare"
-
Cum să ieşi la suprafaţă ca IT-ist într-o industrie care şi-a pierdut suflul. Care sunt cele mai căutate skilluri la momentul actual cu care poţi să ignori criza
-
Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
Ulterior, alte două cratere, cu adâncimi de 15 metri, respectiv 4 metri au apărut în alte două regiuni din Siberia.
După studiile efectuate în zonă, experţii ruşi au ajuns la concluzia că aceste cratere au fost provocate de explozii de gaze naturale, care au legătură că fenomenul de încălzire globală.
"Craterul reprezintă cel mai probabil rezultatul acumulării unei presiuni excesive sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură din regiune", a declarat Andrei Plekhanov, un reputat cercetător de la Centrul pentru studii arctice.
"Principalul element îl reprezintă o eliberare de hidraţi de metan (o substanţă solidă, un amestec de gheaţă şi metan). S-a dovedit că există astfel de hidraţi atât în subsolul peninsulei, cât şi în straturile de la suprafaţă. Pot fi şi alţi factori. Fiecare din acest factor a contribuit la declanşarea exploziei care a provocat apariţia craterului", a explicat un alt cercetător, Vladimir Potapov.
El a explicat, de asemenea, că cel mai mare crater este situat la intersecţia dintre două falii tectonice: "Peninsula Iamal este liniştită din punct de vedere seismic, însă în aria craterului se pare că au existat multiple mişcări tectonice. Asta înseamnă că temperatura era mai înaltă decât normal".
Daily Mail notează că, potrivit unor experţi, explicaţia formării acestor cratere ar putea sta la baza dezlegării misterului dispariţiei vapoarelor şi avioanelor în Triunghiul Bermudelor.
"Există o teorie care leagă Triunghiul Bermudelor de hidraţii de metan. Ei încep să se descompună, metanul din gheaţă transformându-se în gaz. Totul se întâmplă ca într-o reacţie nucleară, producând cantităţi uriaşe de gaze. Asta conduce la încălzirea apei oceanului, iar vasele se scufundă în aceste zone pline cu imense cantităţi de gaze. De asemenea, aerul de la suprafaţa zcestor zone devine suprasaturat cu metan, provocând turbulenţe care pot cauza prăbuşirea avioanelor", susţine cercetărorul rus Igor Ielţov, conducător al Institutul Trofimuk.
Vladimir Potapov a menţionat că aceste teorii vor continua să fie studiate. "Craterele sunt extrem de interesante din punct de vedere ştiinţific", a menţionat acesta.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:40
-
astăzi, 14:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Zelenski: „Trebuie să facem totul pentru a încheia războiul anul viitor pe cale diplomatică” / Germania şi China vor discuta despre războiul din Ucraina şi trupele nord-coreene / Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului