- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (28.10.2022, 03:13)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BREAKING NEWS NASA a anunţat descoperirea anului privind planeta Marte
În premieră astronomică, modulul InSight al NASA a înregistrat un cutremur de 4 grade pe scara Richter pe Marte, la 24 decembrie 2021. Oamenii de ştiinţă au aflat abia mai târziu cauza acelui cutremur: un meteoroid.
Urmărește
18773 afișări
NASA
Un cutremur marţian s-a petrecut în Ajunul Crăciunului
Este primul impact de meteoroid observat de când NASA a început să exploreze Planeta Roşie. Mai mult, meteoroidul a aruncat bucăţi de gheaţă de mărimea unor bolovani ce au fost îngropate mai aproape de ecuatorul marţian.
Oamenii de ştiinţă au stabilit că acest cutremur a rezultat în urma unui impact astronomic atunci când au analizat imaginile cu un crater nou ce este uriaş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Se estimează că meteoroidul a avut o dimensiune cuprinsă între 5 şi 12 metri, suficient de mic pentru a arde în atmosfera Pământului, dar nu şi în atmosfera subţire a planetei Marte.
Impactul petrecut într-o regiune numită Amazonis Planitia, a provocat un crater cu un diametru de aproximativ 150 de metri şi o adâncime de 21 de metri.
Cu ajutorul imaginilor şi a datelor seismice care documentează evenimentul, se crede că acesta este unul dintre cele mai mari cratere la care s-a asistat vreodată la formarea oricărui loc din sistemul solar. Pe Planeta Roşie există multe cratere mai mari, dar acestea sunt semnificativ mai vechi şi sunt anterioare oricărei misiuni marţiene.
"Este fără precedent să găsim un impact proaspăt de această dimensiune", a declarat Ingrid Daubar de la Universitatea Brown, care conduce Grupul de lucru ştiinţific pentru impact al proiectului InSight. "Este un moment interesant în istoria geologică, iar noi am fost martori la el".
Ce sunt metoroizii?
Meteoroizii sunt resturi de materie de mărime mică, rezultate în urma coliziunii între asteroizi sau a dezintegrării cometelor, care evoluează şi se deplasează în spaţiul cosmic. În general sunt compuşi din fier şi rocă. În momentul contactului cu atmosfera unei planete, aceste particule dau naştere fenomenului optic numit meteor. În anumite cazuri, datorită dimensiunilor mai mari, bucăţile rămase în urma arderii din mezosferă ajung pe suprafaţa planetei, fiind denumite meteoriţi. Termenul meteoroid a fost inventat de astronomul Hubert Anson Newton în 1864.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Marte ar putea fi populată de bacterii subterane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe