NASA a descoperit o bacterie care trăieşte în arsenic

Cercetătorii de la NASA au descoperit o bacterie care supravieţuieşte în arsenic, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă credeau că este mult prea toxică pentru a susţine viaţa, informează dailymail.co.uk.

Urmărește
217 afișări
Imaginea articolului NASA a descoperit o bacterie care trăieşte în arsenic

Lacul Mono (Imagine: NASA)

Cercetătorii americani au descoperit această bacterie - care consumă arsenic şi produce fosfor - într-un lac din California.

Descoperirea savanţilor de la NASA alimentează astfel speculaţiile despre posibilitatea existenţei vieţii şi pe alte planete din Univers, ale căror atmosfere nu conţin fosfor, un element chimic despre care oamenii de ştiinţă credeau că este vital pentru ca viaţa să înceapă să se dezvolte.

NASA a descoperit această bacterie în lacul Mono din apropiere de Parcul Naţional Yosemite din California.

NASA a anunţat, miercuri, că va organiza o conferinţă de presă joi, în cadrul căreia va prezenta o descoperire importantă din domeniul astrobiologiei. Acest anunţ de pe site-ul oficial al agenţiei spaţiale americane a generat o adevărată "isterie" pe internet, dar şi în presa internaţională, foarte mulţi internauţi şi reprezentanţi ai unor instituţii de presă crezând că NASA va anunţa, joi seară, descoperirea unor forme de viaţă pe alte planete.

Potrivit anunţului de pe site-ul NASA, în conferinţa de presă, programată să înceapă la ora 21.00 (ora României), va fi prezentată o descoperire importantă din domeniul astrobiologiei, care va avea "un impact major asupra programelor de căutare a dovezilor referitoare la existenţa vieţii extraterestre".

Conferinţa de presă va avea loc la sediul general al NASA din Washington. Evenimentul va fi transmis în direct de postul NASA TV şi pe site-ul http://www.nasa.gov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici