- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (28.01.2015, 16:28)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nivelul de colesterol trebuie monitorizat cu atenţie încă din jurul vârstei de 30 de ani
Persoanele care prezintă niveluri de colesterol moderat crescute în intervalul de vârstă 30-40 de ani prezintă un risc mai mare de a suferi mai târziu de maladii cardiace, se afirmă într-un studiu realizat recent de cercetătorii americani.
Urmărește
723 afișări
Nivelul de colesterol trebuie monitorizat cu atenţie încă din jurul vârstei de 30 de ani (Imagine: Hepta)
Însă mulţi dintre aceşti pacienţi nu îndeplinesc criteriile necesare pentru a primi tratament medical, potrivit ghidului întocmit de American Heart Association şi de American College of Cardiology (AHA/ ACC).
"Am descoperit că oamenii cu o expunere prelungită la niveluri ridicate de colesterol prezintă un risc cardiovascular mult mai mare decât oamenii lipsiţi de această expunere", a declarat Michael Pencina, cercetător la Universitatea Duke din Durham, un oraş din statul american North Carolina, coordonatorul studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
"Multe dintre aceste persoane nu ar fi considerate candidaţi pentru tratament, potrivit recomandărilor actuale. Ar trece prin ochiurile plasei", a adăugat el.
În 2013, AHA şi ACC au emis noi seturi de recomandări care spun că exerciţiile fizice şi dietele sănătoase reprezintă cei mai importanţi paşi care trebuie făcuţi pentru a preveni nivelurile ridicate de colesterol. În plus, noile recomandări au extins grupul de persoane eligibile pentru administrarea de medicamente ce vizează scăderea colesterolului, cunoscute sub numele de statine.
Potrivit acelui ghid, statinele pot fi benefice pentru oamenii cu boli cardiace cunoscute, pacienţii cu un nivel de colesterol rău (LDL) de peste 190, persoanele cu diabet de tip 2 cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani şi pentru oamenii din aceeaşi categorie de vârstă care prezintă un risc de cel puţin 7,5% de a dezvolta o maladie cardiacă în următorii 10 ani.
Folosind date de la 1.478 de adulţi fără boli cardiace la vârsta de 55 de ani, savanţii americani au descoperit că maladiile cardiace s-au dezvoltat în cele din urmă la 4% dintre pacienţii care au avut întotdeauna niveluri bune de colesterol, la 8% dintre aceia care au avut niveluri ridicate de colesterol între 1 an şi 10 ani şi la 17% dintre persoanele care au avut concentraţii mari de colesterol în organism între 11 şi 20 de ani.
Însă doar o şedinţe dintre persoanele cu niveluri ridicate de colesterol întrunesc recomandările medicilor în privinţa administrării de statine înainte de vârsta de 40 de ani. Acest procent ajunge la 33% până la vârsta de 50 de ani, potrivit acestui studiu, publicat în revista Circulation.
"Colesterolul se acumulează în artere de-a lungul timpului. Aşadar, cu cât aşteptăm mai mult, cu atât acumulările devin mai mari", a spus profesorul Pencina.
Autorii studiului nu recomandă însă administrarea pe scară largă a statinelor, considerând că este nevoie de o serie de cercetări suplimentare care să vizeze perioade mai îndelungate.
Statinele nu sunt însă lipsite de riscuri. În anumite cazuri, ele pot cauza afecţiuni hepatice şi musculare, creşterea glicemiei şi tulburări de memorie.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe