- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (07.03.2016, 18:49)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O descoperire care ar putea revoluţiona tratamentele împotriva cancerului
Charles Swanton, expert în evoluţia cancerului, a condus echipa de cercetare de la Institutul Francis Crick din Londa care a analizat complexitatea genetică a cancerelor pulmonare şi de piele, descoperind că tumorile poartă cu ele indicatori biologici, scrie Gândul.
Urmărește
4536 afișări
O descoperire care ar putea revoluţiona tratamentele împotriva cancerului
Aceştia au descoperit că pe măsură ce tumorile cresc şi se răspândesc în organism, ele poartă cu ele şi o serie de indicatori biologici. Aceştia iau forma unor proteine de suprafaţă proprii tumorilor canceroase, care ar putea fi distruse de sistemul imunitar, dacă acesta ar fi ajutat să facă asta. Această idee ar putea fi concretizată prin dezvoltarea unor tratamente specifice pentru fiecare pacient în parte, potrivit Gândul.
Swanton spune că proteinele identificate reprezintă "un călcâi al lui Ahile" pentru viitorul tratamentelor împotriva cancerului. Echipa de cercetare a observat că pacienţii care au participat la studiu aveau reacţii imunitare împotriva celulelor canceroase, însă atacurile lansate de sistemul imunitar erau prea puţin puternice, astfel că nu le puteau distruge. În urma unor analize mai amănunţite, oamenii de ştiinţă au observat că celulele imunitare fuseseră "înghiţite" de masa canceroasă. Unele dintre ele reuşiseră să recunoască indicatorii unici ai cancerului, însă fiind într-un număr mult mai mic, fuseseră învinse.
"Am observat pentru prima oară că tumorile îşi plantează seminţele propriei lor distrugeri şi că în interiorul tumorilor se află celule imunitare care recunosc aceşti indicatori prezenţi în fiecare celulă canceroasă", a explicat Swanton.
Tumorile evoluează, iar de-a lungul timpului apar anumite mutaţii care le modifică ADN-ul şi fac ca unele părţi ale tumorii să arate diferit faţă de altele. Aşadar, tumorile devin complexe şi mai greu de învins de către sistemul imunitar. Echipa lui Swanton a descoperit, însă, că şi aceste celule canceroase complexe au semne ale originii lor şi că o parte dintre celulele sistemului imunitar sunt capabile să secunoască aceşti indicatori, conform Gândul.
Astfel, pe viitor, medicii ar putea realiza biopsii pentru a descifra genomul tumorilor şi indicatorii care sunt prezenţi pe toate celulele canceroase. Celulele imunitare care recunosc aceşti indicatori pot fi izolate şi multiplicate în laborator. Apoi, ele ar urma să fie introduse în organismul pacienţilor pentru a combate cancerul.
De asemenea, aceşti indicatori ar putea fi folosiţi pentru producerea unui vaccin împotriva cancerului care, odată injectat în organism, ar face ca celulele imunitare să detecteze celulele bolnave şi să le atace. În combinaţie cu medicamentele pentru întărirea sistemului imunitar, aceste celule pot da naştere unor tratamente inovatoare pentru lupta împotriva cancerului, scrie Gândul.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe