Video O ERUPŢIE SOLARĂ de proporţii a lovit joi PĂMÂNTUL. Ce efecte poate avea - VIDEO

Cea mai puternică explozie solară din ultimii cinci ani a ajuns la Pământ joi, reprezentând un bombardament de particule electromagnetice care pot perturba comunicaţiile prin satelit şi reţelele electrice de distribuţie, au anunţat autorităţile americane.

Urmărește
13836 afișări

Această erupţie de plasmă solară a avut loc marţi seara, conform prognozelor Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi a Atmosferei americane (NOAA).

Această furtună solară, care are în componenţă particule încărcate care au lovit Pământul cu o viteză de 6,44 milioane de kilometri pe oră, poate afecta distribuţia de energie electrică, comunicaţiile prin satelit, GPS-urile, astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi pot constrânge companii aeriene să îşi schimbe rutele.

Un purtător de cuvânt al NASA a declarat că agenţia nu a luat nici o măsură deosebită, deoarece "noi nu credem că echipajul ISS este în pericol".

"Creşterea numărului de erupţii solare - ultima având loc pe 23 ianuarie - este normală în condiţiile ciclurilor solare de 11 ani, care, pentru această perioadă, se aşteaptă să atingă mazimul în 2013", conform NASA.

Această furtună solară poate fi considerată "una dintre cele mai puternice începând cu decembrie 2006", conform lui Joseph Kunches, expert NOAA în fenomene meteo spaţile .

Experţii reamintesc că Pământul este bine protejat de aceste furtuni solare datorită câmpului său magnetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici