- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (27.05.2015, 18:36)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O proteină care oferă protecţie împotriva virusului Ebola, descoperită de cercetătorii americani
O proteină care oferă protecţie împotriva virusului Ebola a fost descoperită de cercetătorii americani, potrivit unui studiu realizat de curând, ale cărui rezultate au fost publicate marţi în revista mBio, editată de American Society for Microbiology, informează francetvinfo.fr.
Urmărește
173 afișări
O proteină care oferă protecţie împotriva virusului Ebola, descoperită de cercetătorii americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ar putea fi "călcâiul lui Ahile" al virusului Ebola, afirmă autorii acestui studiu, care consideră că cercetarea lor oferă o rază de speranţă locuitorilor din regiunile afectate de epidemia de Ebola. Studiul, realizat pe şoareci, a permis virusologilor americani de la Universitatea Yeshiva din New York să identifice un fel de "încuietoare moleculară", aflată în interiorul celulelor imunitare, care împiedică virusul Ebola să pătrundă în interiorul celulelor din organism.
Potrivit savanţilor americani, virusul Ebola nu poate să infecteze organismul dacă nu se ataşează de această proteină, denumită Niemann-Pick C1 (NPC1). Fără ea, virusul Ebola nu poate să se multiplice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Aceste detalii au fost constatate în teste realizate pe animale. Şoarecii modificaţi genetic pentru a bloca sinteza proteinei NPC1 au fost "complet rezistenţi" în faţa Ebola, în timp ce toţi ceilalţi au fost infectaţi, a explicat Kartik Chandran, unul dintre autorii studiului, profesor de microbiologie şi imunologie la Universitatea Yeshiva din New York.
Culturile de ţesuturi din laborator au permis cercetătorilor să observe faptul că virusul se folosea de proteina NPC1 pentru a intra în citoplasma celulei - acea regiune cuprinsă între nucleul celulei şi membrana acesteia.
Aceeaşi proteină joacă un rol important şi în transportul colesterolului în celule. Persoanele care, din cauza unei anomalii genetice, nu sintetizează această proteină suferă de o tulburare neurodegenerativă mortală, denumită maladia Nieman-Pick. Celulele lor sunt obturate din cauza acumulărilor de colesterol.
Chiar dacă tratamentul care va bloca accesul virusului Ebola la proteina NPC1 ar împiedica transportul normal al colesterolului în celule, "bolnavii infectaţi ar trebui să îl tolereze destul de bine, pentru că tratamentul va fi de scurtă durată", a precizat Andrew Herbert, virusolog la U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, coautor al studiului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe