- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (14.10.2015, 17:44)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O rachetă recondiţionată a companiei SpaceX va fi lansată din nou în decembrie
Space Exploration Technologies (SpaceX) va lansa o rachetă recondiţionată Falcon 9, la începutul lunii decembrie, a anunţat vicepreşedintele companiei americane, marţi, la mai puţin de şase luni după explozia suferită de unul dintre lansatoarele din această gamă, la scurt timp după decolare.
Urmărește
227 afișări
O rachetă recondiţionată a companiei SpaceX va fi lansată din nou în decembrie (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)
Acea rachetă, ce avea o înălţime de 63 de metri, încărcată cu diverse provizii şi materiale pentru Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a explodat la mai puţin trei minute după decolare, în Florida, pe 28 iunie, informează Reuters.
Accidentul a fost cauzat de o clemă metalică defectă, amplasată în modulul superior al rachetei. Atunci când clema s-a rupt, ea a eliberat un rezervor cu heliu, care a generat o suprapresurizare a motorului de la nivelul superior al lansatorului. La doar câteva secunde după aceea, racheta a explodat deasupra Oceanului Atlantic. O capsulă spaţială Dragon, pe care Falcon 9 trebuia să o lanseze într-o misiune de aprovizionare a ISS, a fost distrusă la impactul cu apa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
"Credem că în următoarele şase-opt săptămâni vom putea să ne reluăm zborurile", a spus Lee Rosen, vicepreşedintele SpaceX, marţi, la Congresul Internaţional pentru Aeronautică, organizat în această săptămână la Ierusalim.
Falcon 9, care a suferit acel accident după 18 misiuni consecutive încununate cu succes, va transporta de această dată pe orbită un satelit construit de compania SES SA cu sediul în Luxemburg.
Lansatorul american va lansa pe orbită şi un satelit pentru SpacePharma, un start-up israelian privat. Acesta a creat un satelit sub forma unui laborator miniatural, specializat în studii despre microgravitaţie. Un cronometru ce indică o numărătoare inversă, afişat la standul SpacePharme de la acel congres, indică faptul că lansatorul spaţial Falcon 9 va decola pe 1 decembrie.
SpaceX, o companie cu capital privat, va încerca încă o dată să realizeze o coborâre lentă şi controlată a primului modul al lansatorului Falcon 9, pe o platformă plasată în ocean, după ce al doilea modul al rachetei îşi va porni motoarele şi va plasa pe orbită sateliţii operaţi de SES SA şi SpacePharma.
Pentru a reuşi acest lucru, compania SpaceX va utiliza o versiune mai puternică a lansatorului Falcon 9. SpaceX doreşte să recupereze modulele superioare ale lansatoarelor sale spaţiale, pentru ca acestea să fie apoi recondiţionate şi folosite în timpul unor zboruri viitoare, cu scopul de a diminua considerabil în acest fel costurile misiunilor sale spaţiale.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe