Oamenii de ştiinţă avertizează că o cometă gigant ar putea DISTRUGE viaţa de pe Terra - FOTO, VIDEO

Oamenii de ştiinţă avertizează că o cometă gigant ar putea distruge viaţa de pe Terra şi că este nevoie ca lumea ştiinţifică să-şi îndrepte atenţia şi asupra acestor corpuri cereşti, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri, relatează în pagina electronică Daily Mail.

Urmărește
5133 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă avertizează că o cometă gigant ar putea DISTRUGE viaţa de pe Terra - FOTO, VIDEO

Oamenii de ştiinţă avertizează că o cometă gigant ar putea DISTRUGE viaţa de pe Terra

Numărul de comete gigantice care ar putea lovi Pământul este mai mare decât se credea anterior. În timp ce NASA se concentrează pe ameninţările care vin din partea asteroizilor, noile cercetări sugerează că trebuie să privim dincolo de orbita lui Jupiter, unde se găsesc cele mai multe comete gigant.

Sute de comete masive, denumite "Centauri", au fost descoperite în ultimele două decenii. Centaurii sunt bile de gheaţă şi praf, cu o orbită instabilă care încep a fi întâlnite dincolo de Neptun. O astfel de cometă poate ajunge la dimensiuni de la 49 la 97 kilometri lăţime şi conţine mai multă masă decât toţi asteroizii care au trecut pe lângă Pământ descoperiţi până în prezent.

În drumul lor, aceste comete ar putea trece pe lângă Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun. Oamenii de ştiinţă susţin că este posibil ca o dată la 40.000 - 100.000 de ani, o cometă de tipul centaur să treacă pe lângă Pământ.

Atunci când se apropie de Soare, o astfel de cometă începe să se dezintegreze. "Dezintegrarea unor astfel de comete gigantice ar produce perioade intermitente, dar prelungite de bombardamente de până la 100.000 de ani", susţine echipa de cercetare de la Buckingham într-un articol ştiinţific publicat în revista Royal Astronomical Society.

"În ultimii treizeci de ani, noi am făcut mari eforturi pentru a identifica şi analiza riscul unei coliziuni între Pământ şi un asteroid. Studiul nostru sugerează că trebuie să privim mai departe, dincolo de orbita lui Jupiter, pentru a găsi Centauri. Dacă avem dreptate, aceste comete pot reprezenta un pericol real şi este timpul să le înţelegem mai bine", a declarat Bill Napier, de la Universitatea din Buckingham, co-autor al studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici