- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (11.10.2012, 18:33)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii plictisitori influenţează negativ creierul interlocutorului
Oamenii aflaţi în prezenţa unor persoane plictisitoare înregistrează o scădere a capacităţii de procesare a creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.
Urmărește
1028 afișări
Oamenii plictisitori influenţează negativ creierul interlocutorului (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Cercetătorii de la University of Southern California au descoperit că oamenii plictisitori nu provoacă doar iritare, ci şi o scădere a capacităţii de procesare a creierului interlocutorului, potrivit dailymail.co.uk.
De cele mai multe ori, observarea interlocutorului poate provoca apariţia efectului "de oglindă", adică părţi ale creierului responsabile pentru mişcare sunt activate în momentul în care persoana respectivă vede pe cineva în acţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord cu decizia CCR de renumărare a voturilor? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ ALEPH NEWS – MEDIAFAX – ZIARUL FINANCIAR
-
SUA l-au numit pe generalul (ret.) Keith Kellogg drept emisar pentru Ucraina. Viziunea lui pentru pace presupune condiţionarea ajutorului militar de participarea ucrainenilor la negocieri cu Rusia
-
Cine poate participa la renumărarea voturilor? Explicaţii transmise de BEC
-
Viktor Orban, despre alegerile din România: A avut loc întâlnirea tehnologiei moderne cu alegătorii
Însă compania unei persoane plictisitoare poate înşela creierul, astfel că interlocutorul poate crede, de exemplu, că acea persoană se mişcă mai lent decât în realitate.
Studii anterioare au arătat că similarităţile fizice sau competiţia pot influenţa procesele din creier, iar oamenii tind să creeze o empatie cu persoanele care le seamănă.
În schimb, acest nou studiu, la care au participat numai bărbaţi evrei, a luat în considerare diferenţele de rasă, vârstă şi sex.
Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri, jumătate au fost prezentanţi ca neo-nazişti - pentru a deveni neplăcuţi în ochii celorlalţi -, jumătate au fost prezentaţi ca persoane plăcute, cu mintea deschisă.
Astfel, când bărbaţii vedeau pe cineva care le displăcea, acea parte a creierului lor responsabilă cu "reflexia" - cortexul premotor de emisferă dreaptă - manifesta o activitate diferită de aceea care se producea în cazul contactului cu indivizii care le erau pe plac.
Ţinând cont de aceste rezultate, cercetătorii au spus că oamenii sunt dispuşi să manifeste o mai mare simpatie faţă de cei care le seamănă.
"Aceste descoperiri reprezintă un sprijin important pentru modul în care factorii sociali influenţează procesul de percepţie", este concluzia studiului.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Pe 24, l-ai trimis pe Marcel la pește și pe Nicu la saramură. Ai desființat Democrativa. Pe 1 Decembrie reciți „Deșteaptă-te, Române” ca pe „Tatăl Nostru” și le-o dai în vot!
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. A patra zi de proteste faţă de Călin Georgescu, la Bucureşti: „Putin, jos labele de pe România”
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe