- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CONAKRY, (01.08.2015, 13:24)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS: Un vaccin contra Ebola s-a dovedit eficient 100% în timpul testelor
Un vaccin contra virusului febrei hemoragice Ebola, care a provocat peste 11.000 de decese în Africa de vest din decembrie 2013, s-a dovedit a fi eficient 100% în timpul testelor realizate în Guineea, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.
Urmărește
385 afișări
OMS: Un vaccin contra Ebola s-a dovedit eficient 100% în timpul testelor, în Guineea (Foto: Radu Iordache / Mediafax Foto)
Vaccinul VSV-ZEBOV, produs de Merck şi NewLink Genetics, a fost testat pe aproximativ 4.000 de oameni care s-au aflat în contact strâns cu cazuri de Ebola confirmate şi a dovedit că poate oferi protecţie după zece zile de la administrare.
Rezultatele testului a fost descrise drept "remarcabile" de specialiştii OMS. "Credem că lumea este pe punctul de a avea un vaccin contra Ebola eficace", a spus Marie Paule Kieny, expert în vaccinuri în cadrul OMS, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Geneva, vineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Vaccinul ar putea fi utilizat pentru a pune capăt celei mai grave epidemii de Ebola, care a ucis peste 11.200 de persoane în Africa de Vest, de la izbucnirea ei, în decembrie 2013.
Directorul general al OMS, Margaret Chan, a spus că vaccinul, descris într-un articol publicat în revista de specialitate The Lancet, ar putea "schimba modul de abordare a actualei epidemii de Ebola şi a viitoarelor epidemii".
The Gavi Alliance, care cumpără cantităţi mari de vaccinuri pentru ţările sărace, ce nu îşi permit acest lucru, a anunţat că va sprijini financiar acest vaccin, după ce va fi aprobat. "Trebuie să fim pregătiţi să acţionăm oriunde acest virus reprezintă o ameninţare", a spus şeful Gavi, Seth Berkley.
Testele pentru acest vaccin au început în Guineea, pe 23 martie, şi au vizat aplicarea şi evaluarea eficacităţii unei singure doze de VSV-ZEBOV, folosind strategia "imunizării inel", respectiv persoanele aflate în strânsă legătură cu pacientul diagnosticat cu Ebola au fost imunizate, fie imediat, fie la o dată mai îndepărtată.
Deşi datele au arătat că vaccinul oferă un nivel foarte mare de protecţie persoanelor vaccinate imediat după contactul cu bolnavul, cercetătorii au aşteptat data de 26 iulie pentru a decide să nu mai aplice strategia de "întârziere", întrucât devenise clar că amânarea vaccinării implică riscuri lipsite de etică şi inutile.
În prezent, testele sunt în desfăşurare, toţi participanţii primind vaccinul imediat după contactul cu bolnavul, şi vor fi extinse şi în sânul grupurilor cu vârste cuprinse între 13 - 17 ani, posibil şi 6 - 12 ani, spune OMS.
Vaccinul VSV-ZEBOV a fost iniţial dezvoltat de agenţia de sănătate publică din Canada, după care a fost preluat de NewLink Genetics, care s-a asociat cu Merck pentru a-l îmbunătăţi, produce şi distribui.
Febra hemoragică Ebola este o maladie infecţioasă virală severă, de cele mai multe ori mortală, provocată de virusul Ebola. Este caracterizată prin afecţiuni hemoragice severe la oameni, primate şi antilopele duiker, manifestându-se în focare epidemice în Africa centrală şi de vest. Are o rată de mortalitate de până la 90% la om şi se transmite prin contact direct (piele rănită, mucoase) cu sângele, organele, secreţiile, lichidele biologice (urina, saliva, spermă etc.) ale persoanelor infectate, precum şi prin contact indirect, prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide. Virusul Ebola a fost identificat pentru prima dată în 1976, în două focare simultane - Nzara (Sudan) şi Yambuku (Republica Democrată Congo), acesta din urmă fiind situat în apropiere de râul Ebola, care a dat numele bolii.
În prezent, nu există încă nici un medicament specific disponibil împotriva febrei hemoragice Ebola, dar sunt disponibile tratamente potenţiale, inclusiv produse din sânge, terapii imunitare şi medicamentoase în curs de evaluare.
Citește pe alephnews.ro: Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:23
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 21:21