Opt obiceiuri care distrug pielea

Cafeaua, somnul insuficient şi duşurile fierbinţi se numără printre obiceiurile zilnice care afectează sănătatea şi frumuseţea pielii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
1612 afișări
Imaginea articolului Opt obiceiuri care distrug pielea

Opt obiceiuri care distrug pielea (Imagine: Shutterstock)

"Modul în care te speli pe faţă, machiajul pe care îl foloseşti, dar şi ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obţinute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire", spune expertul în chirurgie estetică Silvia Stănculescu-Vasalos, membră a asociaţiilor profesionale Societatea Academică Română de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, Asociaţia chirurgilor plastici din România şi Societatea Română de Chirurgie Estetică.

Opt sfaturi pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii:

1. Bea mai puţină cafea, pentru că unul dintre principalii vinovaţi pentru uscarea pielii şi înmulţirea ridurilor este cofeina. Încearcă să te hidratezi foarte bine, astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poţi renunţa la cafea.

2. Evită duşurile lungi şi fierbinţi, chiar dacă asta îşi doresc mulţi după o zi grea de muncă, şi nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei şi înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea în exces.

3. Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor şi, dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit şi tern, acordă atenţia cuvenită orelor de somn.

4. Nu sări peste mesele principale ale zilei, pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentaţia ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci), care ajută pielea să se refacă. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentaţie, deoarece acesta absoarbe umezeala din piele, lăsând-o uscată şi fără viaţă.

5. Nu exagera cu scruburile şi exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o dată pe săptămâna asta înseamnă că accepţi să îţi agresezi pielea de bună voie şi să contribui la degradarea ei. Repetată prea des, această procedură nu face altceva decât să intensifice producţia de sebum şi apariţia coşurilor.

6. Nu te epila cu ceară pe faţă! Mustaţa şi excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care este cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa că ridurile şi semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede, pentru că epilarea cu ceară este agresivă şi poate traumatiza foliculii, rămânând cicatrici foarte greu de tratat.

7. Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obişnuieşte-te să speli o dată la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului şi buretele pentru fond de ten. Altfel, rişti să creezi un mediu propice pentru bacterii şi te vei întreba de ce tenul tău are probleme.

8. Demachiază-te zilnic! Chiar şi în lipsa machiajului, tenul tinde să acumuleze impurităţi care trebuie curăţate atent pentru a regenera celulele şi a păstra un aspect sănătos şi luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feţei cu apă este obligatorie, pentru că ajută la curăţarea în profunzime a pielii şi la revigorarea ei, oferindu-i un aspect proaspăt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici