- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.12.2013, 14:38)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Paznicii împăratului. Ce arme aveau de fapt soldaţii de teracotă: "Sunt cu 2.000 de ani înaintea epocii lor" - FOTO
Oamenii de ştiinţă au descoperit că armele soldaţilor din armata de teracotă erau reale şi nu replici, aşa cum se credea iniţial.
Urmărește
3393 afișări
Paznicii împăratului. Ce arme aveau de fapt soldaţii de teracotă: "Sunt cu 2.000 de ani înaintea epocii lor" (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Războinicii chinezi de teracotă, care trebuiau să asigure paza împăratului după moarte, erau dotaţi cu arme adevărate, letale, anuţă dailymail.co.uk. Oamenii de ştiinţă au testat capete de săgeţi de acum 2.200 de ani, din perioada în care au fost construite celebrele statui. Aceste erau extrem de eficiente, una singură fiind suficientă pentru a străpunge armurile vremii şi de a ucide adversarul. "Aceste arbalete chinezeşti sunt cu 2.000 de ani înaintea epocii lor", spune Mike Loades, istoric.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Sculpturile, care datează de aproape două milenii, au fost descoperite în 1974 în locul în care este înmormântat împăratul Qin Shi Huang, în provincia Shaanxi. Săbiile, suliţele, arcurile şi săgeţile soldaţilor erau reale, pentru că slujba lor era să-l protejeze pe împărat în viaţa de apoi. Oamenii de ştiinţă au găsit în jur de 8.000 de soldaţi în trei locuri de înmormântare care s-ar putea întinde pe 56 de kilometri pătraţi, o zonă mult mai mare decât se credea iniţial.
Pe lângă cei 8.000 de infanterişti, arcaşi, ofiţeri, cele 130 de care cu 520 de cai şi 150 de cavalerişti, colecţia cuprinde şi acrobaţi sau muzicieni. Statuile sunt în mărime naturală, soldaţii măsurând între 1,66 m şi 1,87 m şi sunt extrem de detaliate, toate figurile fiind diferite.
Oamenii de ştiinţă spun că toate statuile au fost vopsite în culori care variază de la roşu sau galben până la verde sau roz. Deşi culoarea s-a şters în timp şi foarte puţine dintre ele mai prezintă urme de vopsea, arheologii au găsit urme ale pigmenţilor în solul din jurul lor.
Citeşte şi:
Peste 50.000 de vizitatori la "Comorile Chinei", la Muzeul Naţional de Istorie a României
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe