- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (01.09.2011, 14:58)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele prea slabe au o "supradoză" de gene
Cauza care stă la baza constituţiei foarte suple a unor persoane, care nu reuşesc să ia în greutate, ar fi un exces de gene, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din mai multe ţări pe 100.000 de persoane.
Urmărește
2410 afișări
Persoanele prea slabe au o "supradoză" de gene (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Rezultatele studiului, centrat pe cauza acestei stări patologice, care este asociată cu un risc de mortalitate ridicat, au fost publicate în revista britanică Nature. Cercetarea a fost efectuată de o echipă de francezi, englezi şi elveţieni, coordonată de Philippe Froguel, de la Imperial College din Londra şi Institut Pasteur din Lille, şi de Jacques Beckmann, de la Universitatea Lausanne.
Cercetătorii au arătat că la baza obezităţii sau supleţei stă numărul de copii de gene ale unui fragment al cromozomului 16. Majoritatea oamenilor au câte două exemplare din fiecare genă din acest fragment de cromozom, câte unul de la fiecare părinte. Însă, aproximativ o persoană din 2.500 nu are decât un exemplar, iar una la 2.000 are trei copii.
TITLURILE ZILEI
-
• Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
astăzi, 07:46
• Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
astăzi, 07:38
• Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
astăzi, 07:10
• Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
ieri, 22:19
• Marine Le Pen prezice alegeri prezidenţiale anticipate şi sfârşitul erei Macron
-
ieri, 20:08
• XAI, compania lui Elon Musk, vizează o finanţare suplimentară de miliarde
-
ieri, 20:42
-
ieri, 18:24
• Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
ieri, 17:49
• Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
ieri, 22:57
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. Rusia încearcă să stabilească un punct de sprijin pe malul vestic al Niprului, fără intenţia de a ataca Hersonul / SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului
-
ieri, 17:06
• Metrorex propune majorarea tarifelor de călătorie începând cu 1 ianuarie 2025
-
ieri, 16:10
• 11 oferte depuse pentru construirea unui drum de mare viteză pe litoral
-
ieri, 15:44
• O nouă prelevare de organe la Spitalul Nicolae Oblu Iaşi. Inima şi plămânii, în Elveţia şi Grecia
-
ieri, 14:46
-
ieri, 14:46
• Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
-
ieri, 13:13
Aceeaşi echipă de cercetători a descoperit, în 2010, că prezenţa unei singure copii în acest fragment al cromozomului 16 ar putea fi cauza a 1% din cazurile de obezitate severă.
În studiul de faţă, ei au demonstrat că personele cu un exces de material genetic - care au trei exemplare de gene - sunt extrem de slabe. Aceste persoane prezintă un risc de 20 de ori mai mare decât restul populaţiei de a avea o greutate sub limita celei considerate normală.
Genele cu câte trei copii, 28 la număr, sunt probabil "gene ale apetitului", spune Froguel.
Astfel, jumătate dintre copii cu această anomalie au o greutate sub limita normală şi le este foarte greu să se alimenteze. Ei pot suferi de tulburări în dezvoltare şi pot ajunge să cântărească la 4 ani cât un copil de un an şi jumătate, a mai spus Froguel.
Cercetătorii au identificat 138 de purtători ai acestei anomalii printre cele 100.000 de persoane studiate. Într-o treime din cazuri, această mutaţie nu s-a regăsit şi la părinţi, iar la celelalte două treimi era ereditară, a mai precizat Froguel.
Pentru adulţii de ambele sexe, o greutate de 40 de kilograme înseamnă un grad de mortalitate la fel de ridicat ca în cazul celor de 100 de kilograme, mai spune cercetătorul. "Nu există bătrâni printre purtătorii identificaţi", a mai declarat Froguel.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
ȘOC! Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
CANCAN.RO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe