Planuri de construire a unor clădiri pe Lună

Compania de arhitecţi Fosters and Partners, cu sediul la Londra, a dezvăluit planurile de construire a unor clădiri pe Lună, cu ajutorul tehnologiei printării 3D şi cu materiale care există deja pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.

Urmărește
614 afișări
Imaginea articolului Planuri de construire a unor clădiri pe Lună

Planuri de construire a unor clădiri pe Lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Firma londoneză este celebră pentru proiectarea unor clădiri şi construcţii precum stadionul Wembley din Londra, World Trade Center din New York şi aeroportul din Beijing, informează bbc.co.uk.

Cel mai nou plan al companiei este rezultatul colaborării cu un număr mare de organizaţii, printre care se numără şi Agenţia Spaţială Europeană.

Firma de arhitecţi a testat aplicaţiile practice ale tehnologiei printării 3D, folosită deja în industrie pentru a clona obiecte. Tehnica implică scanarea obiectului care trebuie clonat cu o cameră video specială şi conceperea unei variante tridimensionale a acestuia. Proiectul este trimis apoi imprimantei 3D, care va transforma imaginea virtuală într-un obiect real, folosind anumite materiale, pe care le aşază strat cu strat, până la obţinerea clonei.

Ideea firmei londoneze este de a trimite de pe Pământ o structură gonflabilă, aceasta urmând să fie acoperită cu o cochilie construită de imprimante 3D, din materialele existente la suprafaţa Lunii. Imprimantele ar fi coordonate de roboţi. Compania spune că aceste clădiri ar putea adăposti patru persoane şi ar putea fi ulterior extinse.

De asemenea, compania spune că un loc potrivit pentru construirea acestor clădiri ar fi polul sud al Lunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici