- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (25.03.2014, 10:57)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Portrete robot ale infractorilor ar putea fi create din ADN-ul descoperit la locul faptei
Portrete robot ale infractorilor ar putea fi create pornind de la fragmentele de ADN descoperite la locul faptei, deoarece oamenii de ştiinţă americani au descoperit o metodă de a transforma acele componente genetice în imagini cu chipul persoanei respective.
Urmărește
213 afișări
Portrete robot ale infractorilor ar putea fi create din ADN-ul descoperit la locul faptei (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii din Statele Unite au identificat 20 de gene care au "efecte semnificative" asupra modului în care arată chipul uman prin identificarea mutaţiilor cunoscute ce cauzează deformarea feţei şi a capului, conform sky.com.
Diferitele versiuni ale genelor afectează trăsături cum ar fi buzele, forma şi alcătuirea oaselor din jurul ochilor, precum şi forma feţei şi a craniului.
"În prezent, utilizăm ADN-ul pentru a asocia anumite fragmente de ţesut cu un individ sau pentru a identifica un individ, dar deocamdată, acestea sunt toate informaţiile care se pot obţine din ADN. Deocamdată, nu putem ajunge de la ADN la chipul persoanei respective şi invers, dar acest lucru ar trebui să fie posibil", a afirmat coordonatorul studiului, profesorul Mark Shriver, de la Universitatea de stat din Pennsylvania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
"O asemenea modelare predictivă ar putea fi utilă din punct de vedere judiciar; de exemplu, ADN-ul lăsat la locul faptei ar putea fi testat, pentru crearea unui model facial, care să contribuie la restrângerea cercului potenţial de suspecţi. Mai mult, metodele noastre ar putea fi folosite pentru a estima trăsăturile faciale ale urmaşilor, ale strămoşilor decedaţi şi chiar ale speciilor umanoide care au dispărut", se arată în articolul publicat în revista online Public Library of Science Genetics.
Echipa de cercetători a creat un model care a utilizat o serie de trăsături fizice ale unor oameni cu descendenţă mixtă vest-africană şi europeană, originari din Statele Unite, Brazilia şi Insulele Capului Verde. Pornind de la acest model, au fost realizate imagini 3D pentru a stabili relaţia dintre diferenţele faciale şi efectele acestora asupra sexului, etniei şi variantelor genetice individuale.
Tehnologia este încă într-o fază incipientă, dar oamenii de ştiinţă sunt convinşi că aceasta ar putea deveni o inovaţie majoră în domeniul înţelegerii relaţiei dintre ADN şi chipul uman.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe