- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (07.03.2011, 11:30)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
Prima dovadă a existenţei vieţii extraterestre? NASA a găsit urme de viaţă pe un meteorit
Un cercetător de la NASA a declarat că a descoperit urme de viaţă extraterestră, fosilizate, în fragmentele unui meteorit, declanşând un val de entuziasm, dar şi de scepticism în cadrul comunităţii ştiinţifice internaţionale.
Urmărește
471 afișări
Viaţa de pe Terra ar putea proveni de pe alte planete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Articolul lui Richard Hoover, însoţit de fotografiile făcute la microscop ale unor mici creaturi care seamănă cu nişte viermi, a fost publicat vineri, în Journal of Cosmology, disponibil online.
Acest savant a tranşat mai întâi fragmente din mai multe tipuri de meteoriţi, numite chondrite carbonatice, susceptibile de a conţine apă şi materii organice, pe care le-a analizat apoi la microscop.
Cercetătorul a descoperit organisme care semănau cu bacteriile şi pe care le-a denumit "fosile autohtone", despre care afirmă că nu ar proveni din contaminarea probei - atunci când meteoritul intră în atmosfera Terrei -, ci direct din spaţiu şi din organismele vii conţinute în comete, meteoriţi şi alte corpuri cereşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
"Implicaţiile ar fi acestea: viaţa există peste tot, iar viaţa de pe Terra ar putea proveni de pe alte planete", afirmă autorul studiului.
Astfel de cercetări care sugerează prezenţa vieţii extraterestre în meteoriţi nu sunt noi şi provoacă de fiecare dată dezbateri aprinse în rândul comunităţii ştiinţifice în legătură cu felul în care aceste organisme pot să supravieţuiască în spaţiu şi în legătură cu originea vieţii din univers.
Richard Hoover este "un cercetător foarte respectat şi un astrobiolog cu o reputaţie exemplară în cadrul NASA", afirmă Rudy Schild, redactorul-şef al revistei Journal of Cosmology şi cercetător la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics.
"Ţinând cont de natura controversată a acestei descoperiri, am invitat 100 de experţi şi peste 5.000 de persoane din comunitatea ştiinţifică pentru a studia acest articol şi pentru a ne propune analizele lor critice", a adăugat Rudy Schield.
Comentariile lor vor fi publicate în perioada 7 - 10 martie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume