Problemele psihologice din copilărie au un impact durabil

Problemele psihologice din copilărie pot avea consecinţe economice şi sociale nefaste, care se întind de-a lungul întregii vieţi pentru unele persoane, potrivit unui studiu efectuat pe parcursul a 50 de ani pe un grup extins de britanici.

Urmărește
198 afișări
Imaginea articolului Problemele psihologice din copilărie au un impact durabil

Problemele psihologice din copilărie au un impact durabil (Imagine: Shutterstock)

Analiza informaţiilor colectate despre aceste persoane, încă din prima săptămână de viaţă, iar apoi în următoarele cinci decenii, a scos în evidenţă faptul că acele persoane care s-au confruntat cu grave probleme de natură psihologică în copilărie aveau, după 50 de ani, venituri mai mici cu aproximativ 25% comparativ cu persoanele care nu au fost afectate de acele dificultăţi.

În plus, copiii care au suferit stigmate psihologice s-au dovedit, ajunşi la vârstă adultă, mai puţin conştiincioşi la locul de muncă, s-au căsătorit de mai puţine ori, iar relaţiile din viaţa lor personală erau mai puţin stabile decât în cazul celorlalţi.

Studiul a fost coordonat de James Smith, economist la RAND Corporation, un organism de cercetări şi analize fără scop lucrativ din Statele Unite ale Americii.

Potrivit autorilor, problemele grave de sănătate psihică din primii ani de viaţă se fac vinovate de o reducere cu 9%, în medie, a veniturilor unei persoane, după 50 de ani, prin comparaţie cu ceilalţi participanţi la studiu care nu au suferit din cauza acelor probleme.

Această scădere este de 3% în cazul problemelor de sănătate minore.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 17.634 de persoane născute în Marea Britanie în prima săptămână din anul 1958.

Ceilalţi doi autori ai studiului sunt Alissa Goodman şi Robert Joyce, de la Institutul de Studii Fiscale din Londra.

Studiul a fost publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici