- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.04.2011, 08:33)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
Problemele psihologice din copilărie au un impact durabil
Problemele psihologice din copilărie pot avea consecinţe economice şi sociale nefaste, care se întind de-a lungul întregii vieţi pentru unele persoane, potrivit unui studiu efectuat pe parcursul a 50 de ani pe un grup extins de britanici.
Urmărește
199 afișări
Problemele psihologice din copilărie au un impact durabil (Imagine: Shutterstock)
Analiza informaţiilor colectate despre aceste persoane, încă din prima săptămână de viaţă, iar apoi în următoarele cinci decenii, a scos în evidenţă faptul că acele persoane care s-au confruntat cu grave probleme de natură psihologică în copilărie aveau, după 50 de ani, venituri mai mici cu aproximativ 25% comparativ cu persoanele care nu au fost afectate de acele dificultăţi.
În plus, copiii care au suferit stigmate psihologice s-au dovedit, ajunşi la vârstă adultă, mai puţin conştiincioşi la locul de muncă, s-au căsătorit de mai puţine ori, iar relaţiile din viaţa lor personală erau mai puţin stabile decât în cazul celorlalţi.
Studiul a fost coordonat de James Smith, economist la RAND Corporation, un organism de cercetări şi analize fără scop lucrativ din Statele Unite ale Americii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Potrivit autorilor, problemele grave de sănătate psihică din primii ani de viaţă se fac vinovate de o reducere cu 9%, în medie, a veniturilor unei persoane, după 50 de ani, prin comparaţie cu ceilalţi participanţi la studiu care nu au suferit din cauza acelor probleme.
Această scădere este de 3% în cazul problemelor de sănătate minore.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 17.634 de persoane născute în Marea Britanie în prima săptămână din anul 1958.
Ceilalţi doi autori ai studiului sunt Alissa Goodman şi Robert Joyce, de la Institutul de Studii Fiscale din Londra.
Studiul a fost publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe