- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (22.03.2014, 08:47)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte paşi simpli pentru o viaţă sănătoasă şi lungă
Un stil de viaţă sănătos, care este cheia longevităţii, poate fi însuşit prin respectarea unor paşi simpli, de la respectarea orelor de masă până la o atitudine optimistă în viaţa de zi cu zi.
Urmărește
2104 afișări
Şapte paşi simpli pentru o viaţă sănătoasă şi lungă (Imagine: Shutterstock)
În cartea "A Short Guide To A Long Life", medicul David Angus, unul dintre cei mai importanţi experţi în tratarea cancerului, recomandă câteva schimbări uşor de făcut, care pot creşte considerabil longevitatea, informează dailymail.co.uk.
- Mâncaţi la aceeaşi oră
Una dintre cele mai bune modalităţi de reducere a stresului o reprezintă păstrarea unor obiceiuri sănătoase 365 de zile pe an. Dacă organismul nu primeşte mâncarea pe care o anticipează la prânz, secretă mai mult cortizol, cunoscut şi ca hormonul stresului, care transmite corpului să menţină rezervele de grăsime şi să conserve energia. Prin urmare, nerespectarea orelor de masă sabotează eforturile de a pierde sau de a menţine greutatea ideală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
- Renunţaţi la tocuri
Pantofii neconfortabili şi cei cu toc provoacă umflarea picioarelor, proces care poate avea un impact negativ asupra întregului organism, mai ales asupra coloanei vertebrale. Inflamarea picioarelor şi stresul asupra coloanei vertebrale pot fi reduse prin purtarea unor pantofi comozi şi confortabili pe tot parcursul zilei.
- Treziţi-vă cu o cafea dimineaţa
Consumul de ceai şi cafea în cantităţi moderate are efecte pozitive asupra sănătăţii, prin conţinutul de antioxidanţi şi substanţe active care stimulează sistemul cerebral.
- Menţineţi o viaţă activă
Există o legătură directă între sedentarism şi o incidenţă mai mare a obezităţii, diabetului, bolilor cardiovasculare şi morţii premature. Alternaţi orele petrecute pe scaun cu mişcarea, deoarece sportul efectuat la sfârşitul zilei, după 12 ore de stat încontinuu pe scaun, nu va da aceleaşi rezultate.
- Luaţi zilnic aspirină
Numeroase studii au confirmat că aspirina, luată într-o doză zilnică redusă (75 mg), nu numai că reduce substanţial riscul de boli cardiovasculare, ci poate chiar reduce cu 46% dezvoltarea cancerului la plămâni, colon şi prostată. Consultaţi însă medicul de familie înainte, deoarece aspirina poate produce hemoragii stomacale.
- Faceţi copii
Dacă aveţi copii, există şanse mai mari să trăiţi mai mult, deoarece această provocare ne ajută să trăim o viaţă activă din punct de vedere fizic şi mental.
- Beţi un pahar cu vin
Consumul moderat de alcool, mai ales de vin roşu, reduce riscul de boli cardiovasculare, dar femeile ar trebui să limiteze consumul la un pahar pe zi, iar bărbaţii, la două pahare.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe