- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (19.01.2014, 10:17)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şase motive pentru care uleiul de cocos este un miracol al naturii
Uleiul de cocos, considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie, fiind o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse alimentare şi pentru îngrijirea personală, potrivit leaflifestyle.com.
Urmărește
21090 afișări
Şase motive pentru care uleiul de cocos este un miracol al naturii (Imagine: Hepta)
- Uleiul de cocos este ideal pentru prăjit
Pentru alegerea uleiului de gătit, este important să se ţină cont de grăsimile pe care acesta le conţine şi de modul în care rezistă la temperaturile înalte din timpul prăjirii alimentelor. Aproape toate uleiurile vegetale polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui, de soia, porumb şi rapiţă, nu rezistă la prăjiri repetate, grăsimile trans pe care le conţin descompunându-se în substanţe nocive. Uleiul de cocos face parte din categoria celor care rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 92%, ceea ce explică şi consistenţa solidă a acestuia la temperatura camerei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Ziua alegerilor din SUA: Măsuri de securitate, luate în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
- Gustările care conţin ulei de cocos sunt o excelentă sursă de energie
Uleiul de cocos conţine o formă unică de grăsimi saturate, cunoscute ca trigliceride cu lanţ mediu (MCT). Spre deosebire de alte grăsimi saturate, MCT sau acizii graşi energizează organismul şi nu îngraşă, motiv pentru care gustările cu ulei de cocos sunt o alternativă sănătoasă pentru gustarea de după-amiază.
- Ideal pentru protecţie solară
"Primele loţiuni de bronzare şi de protecţie solară apărute pe piaţă conţineau ulei de cocos, ca ingredient de bază. Chiar şi astăzi numeroase loţiuni de protecţie solară au formule ce conţin ulei de cocos. Acesta are abilitatea uimitoare de a vindeca pielea şi de a împiedica efectele dăunătoare ale radiaţiilor UV asupra pielii. Unul dintre motivele pentru care este atât de eficient pentru protecţia pielii îl constituie proprietăţile sale antioxidante, care împiedică arsurile şi atacul oxidativ, ce contribuie la apariţia cancerului de piele", a spus doctorul Bruce Fife, în cartea "Virgin Coconut Oil - Nature's Miracle Medicine".
- Stimulează sistemul imunitar
Uleiul de cocos atacă bacteriile ce cauzează carii, fiind un antibiotic natural ce ar putea fi încorporat în produsele pentru îngrijirea dinţilor. De asemenea, oamenii de ştiinţă au pus în evidenţă proprietăţile sale antimicrobiene, iar cercetări recente au descoperit potenţialul acestuia de a preveni şi trata maladia Alzheimer, bolile de inimă şi alte boli inflamatorii.
- Pentru o piele şi un păr mai sănătos
Uleiul de cocos este un balsam de păr eficient, care hidratează părul şi acţionează ca o barieră protectoare împotriva radicalilor liberi şi poluării din mediul înconjurător. Uleiul de cocos este bogat în antioxidanţi şi abundă în agenţi antibacterieni. Abilitatea sa de a netezi tenul îl transformă într-o loţiune hidratantă împotriva îmbătrânirii, fiind ideal împotriva ridurilor, cicatricilor şi vergeturilor.
- Ţine insectele la distanţă
Uleiul de cocos aplicat pe piele ţine insectele la distanţă şi are proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene. Extrem de versatil, uleiul de cocos poate înlocui, de asemenea, cremele antiacneice, antifungice, şampoanele antimătreaţă şi balsamul de păr, cremele împotriva eczemelor, hemoroizilor şi psoriazisului, loţiunile solare şi balsamul de buze.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe