- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (07.03.2017, 06:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SFATURI de alimentaţie sănătoasă pentru cei care lucrează la birou. Ce recomandă nutriţioniştii
Trăim pe repede înainte şi nu avem timp nici măcar să respirăm, dar să mai şi mâncăm sănătos. De fapt, chiar ăsta e şi motivul pe care îl invocă majoritatea persoanelor care au un loc de muncă solicitant, ce depăşeşte frecvent programul de 8 ore recomandat, şi care doresc să slăbească dar rezultatele dietelor "din auzite" întârzie să apară.
Urmărește
2663 afișări
Sfaturi de alimentaţie sănătoasă pentru cei care lucrează la birou (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
Ce ne facem atunci cu cei care trebuie să stea 12 ore în faţa unui calculator, cu ochii aţintiţi într-un monitor şi cu picioarele legate de un scaun? Cu cei care tot timpul au deadline-uri, mail-uri de citit, întâlniri de onorat, care se pot întinde până la ore târzii în noapte?
Ei bine, pentru această categorie de persoane, CSID a adunat sfaturi care să fie de ajutor şi să încurajeze crearea unui stil de viaţă cât mai echilibrat, activ şi sănătos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Munca intelectuală necesită energie, deci nu sări peste micul dejun
Un workaholic trebuie să fie conştient că munca înseamnă consum energetic pentru organismul său şi că săritul peste mese sau amânarea lor cu finalizarea într-o masă unică şi copioasă la finalul zilei şi cel mai adesea foarte târzie ca şi oră nu înseamnă decât autosabotaj pe termen lung, manifestat prin:
- mâncat târziu şi mult = digestie proastă şi ineficientă;
- somn neodihnitor şi fără încărcarea bateriilor pentru a doua zi;
- absenţa senzaţiei de foame la micul dejun cu cât ultima masă sau unica din zi a fost mai târzie;
- accesarea în timpul zilei a unor stimulente de tipul cafea, energizante, tutun, ceaiuri verzi/negre, dulciuri pentru trezire şi tonus.
În final, toate aceste greşeli duc la prăbuşirea metabolismului care va începe procesul de stocare de energie - adică mâncarea de seară se va transforma în depozite de grăsime pentru momente grele. Astfel, organismul se simte ameninţat şi epuizat de acest stil de viaţă haotic pe termen lung.
Recomandările nutriţioniştilor sunt:
- mese regulate - să nu se sară niciodată peste micul dejun;
- pauza de prânz = garanţia eficienţei muncii pentru o zi întreagă şi a diminuării mesei de seară, care va fi mai puţin îmbelşugată;
- mişcare cu orice motiv şi prilej - urcat/coborât etaje;
- mers pe jos o staţie sau două;
- o plimbare de 20 - 30 de minute fără motiv sau ţintă;
- sală sau cursuri de mişcare - dans, aerobic, spinning organizate, pentru că nu există o mai bună metodă de încărcare a bateriilor şi scăpare de stres ca mişcarea.
Citeşte şi: Care sunt cele mai frecvente GREŞELI pe care le fac românii atunci când folosesc dispozitive smart
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe