- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.02.2013, 18:25)
- Irina Tacu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi pentru o RESPIRAŢIE PROASPĂTĂ pe tot parcursul zilei. Ce alimente trebuie să consumi - FOTO
Fie că profiţi de Ziua Îndrăgostiţilor ca să fii mai afectuos cu persoana dragă, fie că vrei pur şi simplu să fii mereu atent la impresia pe care le-o laşi celor din jur, lista următoare îţi va fi cu siguranţă utilă: află ce alimente trebuie să consumi ca să ai mereu respiraţia proaspătă.
Urmărește
7487 afișări
Sfaturi pentru o RESPIRAŢIE PROASPĂTĂ pe tot parcursul zilei. Ce alimente trebuie să consumi (Imagine: Hepta)
Există câţiva paşi pentru evitarea unei respiraţii neplăcute pe care oricine poate să le urmeze, scrie Huffington Post, cea mai importantă fiind menţinerea unei igiene orale corespunzătoare. Sunt şi anumite condiţii medicale care cauzează respiraţia urât mirositoare (halitoza), precum infecţia orală şi xerostomia (gura uscată).
În ceea ce priveşte alimentaţia, dacă toată lumea cunoaşte produsele nerecomandate pentru o respiraţie proaspătă, o listă de produse pe care ar trebui să le consumăm poate fi ceva nou. Dieteticianul american Amy Jamieson-Petonic, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, face următoarele sugestii:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Apa: Hidratarea adecvată poate fi tot ce trebuie pentru o respiraţie mai frumos mirositoare, spune Jamieson-Petonic. Pentru că apa umezeşte gura şi gâtul, curăţă bacteriile şi particulele de mâncare cauzatoare de mirosuri.
-
Merele: Gura generează mai multă salivă datorită mâncărurilor crocante şi bogate în fibre. Potrivit CNN, saliva este bogată în oxigen, un duşman natural al bacteriilor cauzatoare de mirosuri care se află în gură. Merele în particular ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi.
-
Guma de mestecat: Nu este niciun secret. Guma este cel mai la îndemână produs la care apelăm ca să eliminăm un gust neplăcut. Stimulează producerea salivei şi elimină şi particulele rămase între dinţi. Alegerea cea mai bună - guma fără zahăr, întrucât conţine xilitol, care protejează dinţii de cavităţi, spune Jamieson-Petonic.
-
Produse bogate în vitamina C: Printre numeroasele beneficii ale vitaminei C se numără şi oprirea creşterii bacteriei şi neutralizarea mirosurilor care provin de la mâncăruri ca usturoiul sau ceapa.
-
Iaurtul grecesc: Potrivit lui Jamieson-Petonic, această gustare sănătoasă scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură, un rest de la bacteriile anaerobe (capabile să trăiască într-un mediu lipsit de oxigen). Este recomandat iaurtul cu puţin zahăr, de preferat un iaurt grecesc fără grăsime.
-
Pâinea din făină integrală: Probabil surprinzător, o dietă cu un nivel cât mai scăzut de carbohidraţi poate avea ca rezultat o respiraţie deloc impresionantă. Explicaţia este că atunci când corpul tău nu are mulţi carbohidraţi, va arde grăsimi, un proces care produce compuşi numiţi ketone. Ketonele sunt eliminate din corp prin transpiraţie, urină şi uneori şi prin respiraţie. Dacă aceste ketone cauzatoare de mirosuri dispar din corp, consumul de carbohidraţi sănătoşi, precum pâinea din făină integrală în locul celei albe, poate îmbunătăţi respiraţia.
-
Scorţişoara: Mai mult decât un condiment pentru prăjituri sau vin fiert, scorţişoara ajută la împrospătarea respiraţiei. Mai multe cercetări au arătat că uleiul esenţial de scorţişoară omoară bacteriile care provoacă mirosuri.
-
Ceaiul verde: Flavonoizii, antioxidanţii care se găsesc în legume şi în ceaiul verde, au şi capacitatea de a împiedica bacteriile să se lipsească de dinţi, precizează Jamieson-Petonic.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:44
-
astăzi, 19:35