- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.06.2013, 17:37)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturile medicilor pentru cei care merg la plajă
Expunerea la soare trebuie făcută numai după protejarea pielii cu o cremă specială şi doar până la ora 9.00, iar pentru amatorii de nudism prudenţa va fi şi mai mare, ei fiind expuşi riscului de cancer cutanat, din cauza sensibilităţii zonelor neexpuse constant, spune dr. Alin Nicolescu
Urmărește
1076 afișări
Sfaturile medicilor pentru cei care merg la plajă (Imagine: Shutterstock)
Societatea Română de Dermatologie (SRD), în parteneriat cu Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie (EADV), va demara, în această vară, pe litoral, o amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat. Acţiunea are drept scop sensibilizarea opiniei publice faţă de pericolul expunerii la radiaţiile solare, după ce o campanie desfăşurată în Delta Dunării a dus la depistarea a şase cazuri de cancer de piele, unul de sân şi alte leziuni precanceroase, după consultarea a 150 de persoane din respectiva zonă, a precizat, marţi, medicul Alin Nicolescu, secretar general al SRD.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Coreea de Nord lansează o rachetă balistică în timpul vizitei lui Blinken la Seul
-
Premierul Canadei, Justin Trudeau, ar putea demisiona în această săptămână
-
SUA relaxează restricţiile umanitare pentru Siria, dar menţine sancţiunile împotriva noului guvern
"În perioada 30 mai - 2 iunie, au fost consultaţi gratuit peste 150 de pacienţi, locuitori ai comunelor Mahmudia şi Murghiol. Din nefericire, au fost depistate mai multe cancere de piele. SRD va relua cât mai des această acţiune, pentru că aceşti oameni au o reală nevoie de consultaţii dermatologice periodice, fiind expuşi zilnic unor radiaţii solare extrem de puternice, iar prin prezenţa noastră în localităţile din Deltă încercăm să fim un suport real pentru aceşti pacienţi" a mai spus Nicolescu.
Potrivit medicilor, pielea trebuie protejată indiferent dacă are sau nu aluniţe.
"Cel mai mare risc de apariţie a unor leziuni precanceroase sau chiar a maladiei oncologice este la mare, dar protecţia pielii nu trebuie ignorată nici în oraş, când ne plimbăm prin soare în miezul zilei, la munte, în maşină, unde soarele arde puternic prin fereastra închisă, sau chiar în zilele cu nor. Riscul apariţiei melanomului este la fel de mare şi pentru cei fără aluniţe. Totuşi, la cel mai mare risc sunt expuşi amatorii de nudism. Zonele neexpuse constant la soare sunt foarte sensibile, de aceea este recomandată utilizarea continuu a cremelor de protecţie, şi nu doar o dată pe zi", a mai spus medicul.
Potrivit lui Nicolescu, în primele trei zile de plajă este recomandată o cremă de protecţie 50 plus, iar apoi, pentru o bronzare rapidă, este suficientă o cremă cu factor de protecţie 25.
.
În cadrul campaniei de prevenire a melanomului pe litoral, medicii dermatologi vor oferi consultaţii gratuit celor aflaţi pe Litoralul Marii Negre, în staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Neptun, dar şi tinerilor din liceele bucureştene din principalele centre universitare din ţara: Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi din Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Sibiu.
Campania "Pune stop cancerului de piele! Informează-te!" se va desfăşura simultan în Mamaia, Eforie Nord şi Neptun, în perioadele 28-30 iunie, 12-14 iulie şi 9-11 august, între orele 8.00 şi 17:30. Astfel, în locurile ce vor fi special amenajate pe plaja hotelului Iaki din Mamaia, pe cea a hotelului Europa din Eforie Nord, precum şi pe plaja din Neptun (zona "La steaguri"), minimum 12 medici dermatologi din ţară, câte patru în fiecare staţiune (cărora li se vor adăuga medici din Constanţa), vor oferi consultaţii şi informaţii gratuite pacienţilor, dar şi turiştilor doritori de investigaţii de prevenţie. Pe lângă pliantele informative legate de depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, turiştii vor primi şi mostre de creme fotoprotectoare.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe