Smartphone-urile cu funcţii de recunoaştere biometrică vor deveni ceva obişnuit anul următor

Smartphone-urile cu funcţii de recunoaştere biometrică vor deveni anul următor ceva obişnuit, întrucât tot mai mulţi producători urmează modelul Apple, care a introdus pentru iPhone un senzor de recunoaştere a amprentelor.

Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului Smartphone-urile cu funcţii de recunoaştere biometrică vor deveni ceva obişnuit anul următor

Smartphone-urile cu funcţii de recunoaştere biometrică vor deveni ceva obişnuit anul următor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

iPhone 5S, lanasat de Apple în septembrie, este primul smartphone echipat cu senzor pentru recunoaşterea amprentei, funcţie care îmbunătăţeşte securitatea şi face mai uşoară utilizarea, arată un studiu al companiei suedeze Ericsson.

"În total, 74% (din persoanele consultate, n.r.), consideră că smartphone-urile biometrice vor deveni ceva comun anul următor", se arată în raportul Ericsson, cel mai mare producător din lume de echipamente pentru reţele telecom, scrie Reuters.

Ericsson a consultat peste 100.000 de persoane din peste 40 de ţări pentru realizarea unui sondaj, pe baza căruia a realizat un raport privind trendurile de consum.

Utilizarea la scară largă a tehnologiilor de recunoaştere biometrică va reprezenta o veste bună pentru producătorii suedezi Fingerprint Cards şi Precise Biometrics, lideri în rândul funizorilor pe această piaţă.

Fingerprint produce senzori, în timp ce Precise Biometrics furnizează software-ul pentru funcţionarea acestora.

Într-un interviu recent pentru Reuters, şeful Fingerprint a declarat că se aşteaptă ca 7-8 dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, inclusiv Samsung, să lanseze anul următor telefoane cu această tehnologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici